Diş Hekimi Şahin Durmuş

Diş Hekimi Şahin Durmuş

drsahindurmus@gmail.com

Tüm Yazıları

Ortodontik tedavi sadece gülüşünüzün görünümünü iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda sağlığınızı da iyileştirir. Düz dişlerin temizlenmesi daha kolaydır ve diş çürümesi ya da kemik kaybı olasılığı daha düşüktür. Dişlerinizin görünümünden ya da çalışmasından memnun değilseniz ortodontik tedavi size yardımcı olabilir.

Yetişkinler için ortodonti tedavisi

Ortodontik tedavi artık sadece çocuklara ya da gençlere yönelik değildir. Birçok yetişkin, sağlıklarını korumanın önemini anladıkları ve görünümleri hakkında daha iyi hissetmek istedikleri için tedavi olmayı seçmektedir. Kısacası dişlerinin ve gülüşlerinin görünümünden memnun olmayan yetişkinler ortodontik tedavi alma fırsatından yararlanabiliyor.

Haberin Devamı

Yetişkinlerin ortodontik tedaviyi düşünmelerinin en yaygın nedenleri arasında:

-Dişlerin birbirine yanlış oturmasına neden olan kötü bir ısırık ya da maloklüzyon

-Diş çürümesine ya da diş eti hastalığına neden olan çapraşık ya da aralıklı dişler

-Anormal çene ağrısı ya da çarpık dişlerin neden olduğu basınç

-Daha sağlıklı bir ağız ve daha özgüvenli bir gülümseme arzusu

Şeffaf plak seçeneği yetişkinler için oldukça uygun

Birçok yetişkin için metal diş tellerine sahip olma düşüncesi onları tedavi görmekten kaçınmaları için yeterlidir. Ancak günümüzde metal diş telleri yerine şeffaf plak seçenekleri sunularak bu endişe ortadan kaldırılabiliyor.

Şeffaf plak seçeneklerinde yalnızca sizin için oluşturulmuş özel yapım bir dizi hizalayıcı kullanılarak dişler modern yöntemler ile rahatlıkla düzeltilebiliyor. Bu hizalayıcı şeffaf plaklar, dişlerinizin üzerine taktığınız pürüzsüz, rahat ve neredeyse görünmez plastikten yapılmıştır. Şeffaf plaklar takılarak dişleriniz yavaş yavaş ve nazikçe yerine yerleştirilebilir. Bu yöntemde metal braketler takılmaz ve teller ile sıkıştırılmaz. Tedaviniz tamamlanana kadar iki haftada bir yeni bir plak seti kullanmanız gerekir. Günlük yaşamınızda çok az müdahale ile harika bir gülümsemeye kavuşabilirseniz.

Ortodontik tedavinin ardından dişlerinizdeki lekeler diş beyazlatma (bleaching) ya da lazerli yöntemlerden size en uygun olanı ile giderilebilir. Gerekli görülmesi durumunda porselen ya da zirkonyum kaplama yapılabilir.

Haberin Devamı

Gülüş tasarımı ile ağzınız ve dişleriniz hem daha sağlıklı ve işlevsel hale getirilebilir hem de hayal ettiğiniz beyazlığa ve parlaklığa kavuşturulabilir.

Estetik ve dijital diş hekimliği uygulamaları ile ağrı sızı hissetmeden, hızlı şekilde ideal gülümsemeye sahip olabilirsiniz.

 

Diş Hekimi Şahin Durmuş

www.dtsahindurmus.com/

www.instagram.com/drsahindurmus/