Diş Hekimi Şahin Durmuş

Diş Hekimi Şahin Durmuş

drsahindurmus@gmail.com

Tüm Yazıları

Profesyonel gülüş tasarımı, hem güzelliği (sanat) ölçülü orantı, boyut ve fonksiyonu (bilimsel) birbiriyle harmanlayan bir yaklaşım gerektirir.

Hasta dişleriyle rahat hissetmediğinde ve sosyal iletişimini etkilediğinde, çözüm aramaya başlar. Alışılmadık veya çarpık gülümseme nedeniyle, hastaların özgüven düşüklüğü yaşaması ve yaşam kalitesinin düşmesi nadir bir durum değildir.

Hastalar genellikle gülümsemekten çekinirler ve konuşurken neredeyse içgüdüsel olarak ağızlarını kapatırlar. Neredeyse kahkaha atmaktan ve gülümsemekten çekinirler.

Haberin Devamı

Gülüş tasarımıyla dolu dolu gülümsemek mümkün!

Gülüş analizinde, yüzün tamamını oluşturan her parçaya ayrı ayrı bakılır. Örneğin diş eti çizgisinin dişlerin genel görünümünü nasıl etkilediği. Azaltılması gerekiyor mu? Yüz nasıl görünüyor? Simetrik mi yoksa şekilsiz mi? Nihai büyük resme tüm küçük parçalar eklenirken her şey düşünülür.

Kapsamlı bir görüşme, gülüş tasarımı sürecinin merkezinde yer alır. Gülümseme ölçümleri, tüm açılardan yüz görünümleri ve kapsamlı fotoğrafları alınır. Bazen dişlerin bütünlüğüne bakmak için 3 boyutlu modeller oluşturulur.

Kötü hijyen genellikle başlangıç ​​durumlarının bir parçası olabileceğinden, hastanın genel sağlığı da dikkate alınır.

Bazı hastalar için tek endişe boşluk veya hizalama olduğunda gülüş tasarımına bir alternatif olabilir. Ortodonti (diş telleri) belki de gerekli olan her şeydir. Çoğu zaman, bu sorunu tamamen çözebilir. Ancak genel bir estetik planla birlikte de kullanılır.

Özgüveninizi yükseltebilir!

Gülüş tasarımı programının en iyi yanı hastalardan alınan olumlu geri bildirimlerdir. Bize yaşadıkları değişiklikleri ve kendileri hakkında ne hissettiklerini coşkuyla anlatırlar. Daha yüksek özgüven seviyelerine sahiptirler.

Gülüş tasarımı kişilerin sosyal hayatlarını, iletişim yeteneklerini ve kariyer basamaklarını hızla yükseltir çünkü artık ışıl ışıl parlayan sağlıklı dişleri ve gülümsemeleriyle insanların üzerinde etkili bir ilk izlenim bırakırlar.

Gülüş tasarımı mükemmel dişlerin peşinde değildir

Haberin Devamı

Gülüş tasarımında bir kişinin yüzünün karakterizasyonuna bakan doğal bir yaklaşım benimsenir. Bütün bunlar tasarımın en başında planlanır. Örnek görüntüler üretilir ve her şeyin daha doğal görünüp görünemeyeceğine bakılır.

Ön planlama, tedavinin ardından dişlerinizin nasıl görüneceğini bilmenize yardımcı olur. Dijital fotoğraflar ve dijital görüntüleme olası nihai görünümü ortaya çıkarır. Ayrıca, dişlerin üç boyutlu modelleri veya iki yöntemin bir kombinasyonu, nihai sonucun gösterilmesine yardımcı olur.

Bazı durumlarda gülüş tasarımına tamamlayıcı prosedürler dahil edilebilir. Kişinin dişlerinin daha fazlasını ortaya çıkarmak için diş eti hattında veya periodontal uygulamada bazı prosedürlerin uygulanması gerekebilir. Ortodonti, gülüş tasarımının tamamlayıcı prosedürleri arasındadır. Bazen hastalar kanal tedavisine de ihtiyaç duyabilirler.

Unutmayın ki en iyi sonucu alabilmek için önce iyi bir diş sağlığına ihtiyacınız var.

Diş Hekimi Şahin Durmuş

www.dtsahindurmus.com/

www.instagram.com/drsahindurmus/