Diş Hekimi Şahin Durmuş

Diş Hekimi Şahin Durmuş

drsahindurmus@gmail.com

Tüm Yazıları

Kozmetik diş hekimliğinin, kozmetik diş kaplamaları, kozmetik diş kronları, kozmetik diş implantları, kozmetik diş şekillendirme ve bugünkü yazımda ele alacağım kozmetik diş beyazlatma olmak üzere birçok türü vardır.

Daha doğal bir gülümsemeye sahip olmak, tüm görünümünüz üzerinde büyük bir etkiye sahip olacaktır; uygulayacağınız en ufak bir adım bile kendinize olan güveninizi, özsaygınızı yükseltebilir ve daha çok gülümseme isteği uyandırabilir.

Genel kanının aksine, daha beyaz dişler daha doğal bir gülüş anlamına gelmemektedir. Diş beyazlatma tedavisine karar verirken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Eğer sadece beyaz dişlere sahip olmak istiyorsanız bu çok kolay olacaktır. Dişleriniz sadece bir saatte 10 tona kadar açabilir. Ancak böyle bir durumda gülüşünüz doğallıktan uzak ve yapay bir görünüm alacaktır.  

Haberin Devamı

Kozmetik Diş Beyazlatma, Işıltılı ve Doğal Gülümse!  

Diş plağının kurbanı olduysanız veya dişlerinizin limon rengine döndüğüne tanık olduysanız, kozmetik diş beyazlatma tedavisinin diş hekimliği alanında bir nimet olduğunu göreceksiniz. Daha beyaz ve daha doğal dişler için yüksek meblağlar ödeyen çok fazla insan var. Çünkü gülüşünüz sizi sadece çekici değil aynı zamanda ulaşılabilir de kılıyor. Ve bu nedenle, ışıltılı ve doğal bir gülümsemeye sahip olmak kesinlikle önemlidir.

Peki kozmetik diş beyazlatma tam olarak nedir?

Birçok insan dişlerinin harika görünmesini ister, ancak göz kamaştırıcı beyaz bir Hollywood Gülümsemesi istemez. Nitekim, diş beyazlatma tedavisi yaptırmak, diş kliniğinden en parlak, en beyaz dişlerle ayrılmanız gerektiği anlamına gelmez. Diş kliniklerinde LED Lambalar ile beyazlatma çözümlerinin bir kombinasyonunu kullanarak dişleriniz tam olarak istediğiniz renkte beyazlatılabilir. Böylelikle hem doğal hem de hafif ve parlak bir gülümseme elde edebilirsiniz.

Diğer yandan diş beyazlatma tedavinizi sadece uzman bir diş hekimine yaptırmalısınız ki herhangi bir yan etkiye maruz kalmayın. Kayıtsız salonlar veya merdiven altı sözde diş bakım yerleri tarafından kandırılmayın; dişleriniz en değerli varlığınızdır ve onlara karşı çok dikkatli olmalısınız.

Haberin Devamı

Kozmetik Diş Beyazlatmanın Riskleri Nelerdir?

Her tedavinin kendi artıları ve eksileri vardır. Tabii ki, artıları arasında tedavinin başarılı bir şekilde tamamlanması ve sürdürülmesi yer alıyor.

Kozmetik diş beyazlatma tedavisi ile Natural Smile oluşturmada biz diş hekimleri, hastalara tedaviden sonra diş etlerine ve dişlerine özellikle dikkat etmelerini tavsiye ediyoruz. Bunun nedeni, dişlere herhangi bir tedavi uygulandığında diş etlerinin oldukça hassas hale gelme eğiliminde olmasıdır. Dişlere kimyasallar uygulandığında, önümüzdeki birkaç hafta boyunca belirli bir düzeyde hassasiyet fark etme olasılığınız yüksektir. Halihazırda hassas dişleriniz varsa, bu daha da geçerli olacaktır.

Bazen diş etlerinde tedavinin tamamlanmasından hemen sonra yanma hissi yaşanır. Bunun nedeni uygulanan bazı kimyasalların diş etlerinize uymamasıdır. Ancak, her şeyin bir çözümü var. Diş hekiminiz bunu giderecektir.

Haberin Devamı

Hassasiyet sorunuyla mücadele için özel bir diş macunu kullanılmasını öneriyoruz. Ayrıca dişlerini uzun süre beyaz tutmak için doğru fırçalama yöntemlerini de öneriyoruz.

Bilinmelidir ki, diş kliniklerinde uygulanan diş beyazlatma kalıcı bir çözüm değildir. Bunu kalıcı hale getirmek için yiyecek ve içecek tüketiminizde bazı değişiklikler yapmanız gerekecektir. Bu yiyeceklerin listesini diş hekiminizden isteyebilir ve bu konuda daha fazla tavsiye talep edebilirsiniz. Diş hekiminize soru sormaktan çekinmeyin.

Diş Hekimi Şahin Durmuş

www.dtsahindurmus.com/

www.instagram.com/drsahindurmus/