Diş Hekimi Şahin Durmuş

Diş Hekimi Şahin Durmuş

drsahindurmus@gmail.com

Tüm Yazıları

İlk kriter: Diş rengi

Bunlardan ilki dişlerinizin rengi gözün beyazıyla uyumlu olmalıdır. Dişlerle gözün beyazı eşleştirildiğinde güzel, parlak ve sağlıklı görünümü oluşturur. Dişlerle gözün beyazı uyuşmadığında yüzde sağlıklı ve doğal görünüm oluşturmaz. Diş renginin doğru seçilmesi bu açıdan çok önemlidir.

İkinci kriter: Simetrik dişler

Estetik diş hekimliğinde dikkat edilen ikinci kriter, dişlerin simetrik ve düzgün görünmesidir. Böylece gülümsediğinizde dişleriniz ve alt dudağınız arasında güzel bir akış uyumu oluşur. Dişler çapraşıksa veya diş kenarları simetrik değilse, estetik görünüm oluşmaz. Diş estetiğinin diğer önemli aşamalarından birisi de dişlerin ideal şekle ve simetriye sahip olmasını sağlamaktır.

Haberin Devamı

Üçüncü kriter: Altın oran gülümseme

Üçüncü önemli kriter ise gülümsemenin genişliğidir. Diş estetiğinde kullanılan dijital görüntüleme teknikleriyle yüzde altın oran hesaplamaları yapılabilir. Yüze en uygun gülümseme genişliği, diş boyutu ve simetrisi elde edilebilir. Fotoğraflar ve videolar aracılığıyla yüzde ölçümler yapılarak altın oranla uyumlu diş tasarımı yapılabilir. Gülümseme, yüze ve gülüşe uygun genişliğe sahip olmalıdır.

Dördüncü kriter: Sağlıklı işlev

Diş estetiğinin dördüncü kriteri ise tabii ki dişlerin sağlıklı bir işleve sahip olmasıdır. Diş estetiğinin en temel amacı sağlıklı bir ağız yapısı, sağlam dişler ve estetik bir görünüm sağlamaktır. Diş ve diş eti sağlığını korumak estetik görünüm kadar önemlidir.

Unutmayın; sadece sağlıklı diş ve diş etleri güzel ve doğal görünüm sağlar. Estetik diş hekimliğinin ana amacı ağzı önce daha sağlıklı ardından daha estetik hale getirmektir.

 

Diş Hekimi Şahin Durmuş

www.dtsahindurmus.com/

www.instagram.com/drsahindurmus/