Diş Hekimi Şahin Durmuş

Diş Hekimi Şahin Durmuş

drsahindurmus@gmail.com

Tüm Yazıları

Zirkonyum diş kaplama nedir ve nasıl yapılır?

Zirkonyum kaplama seçeneği dişlerin renk ve formlarını düzeltmek için en popüler seçenektir. Zirkonyum; en basit tabirle porselen dişlerde destek amaçlı kullanılan bir alt yapı malzemesi seçeneğidir. Birçok farklı altyapı seçeneği olmasına ve hala birçok farklı seçenek olmasına rağmen zirkonyum uzun süredir tercih edilmekte ve yaygınlaşmaktadır.

Zirkonyum kaplamanın başlıca avantajları nelerdir?

Zirkonyumun en tatmin edici özelliği ışık geçirgen bir yapıya sahip olmasıdır. Bu özellik size gerçek yapıya yakın ve doğal diş yapısıyla tam uyumlu bir görüntü verir. Böylece dişlerinizde yapay bir görüntü oluşması, estetik problemlerin oluşması gibi sorunlarla uğraşmak zorunda kalmazsınız.

Haberin Devamı

Normalde diş hekimleri tercih ettikleri yöntemlere ek olarak opak bir malzeme kullanırlar çünkü diğer yöntemlerde kullanılan malzemeler gri tonlardadır. Ancak zirkonyum öyle değildir; tamamen beyaz renktedir ve ek opak malzeme gerektirmez. Sonuç olarak, porselen için daha fazla yer açmak mümkün hale gelir. Bu sayede zirkonyum kaplama rengi ve genel ağız yapısı sayesinde uyum aşamasında diş yapısında herhangi bir sorun yaşanmamaktadır.

Zirkonyum kaplamada tesviye ve ayar işlemleri tamamen bilgisayar destekli olarak yapılmaktadır. Bu sayede dişler arasındaki uyum süreci daha kesin ve daha spesifik bir şekilde sağlanabilir. Aslında zirkonyum kullanılarak yapılan bir kaplama, yapışma direnci açısından diğer seçeneklere göre daha sağlam ve uzun ömürlüdür.

Sağlığa zararlı herhangi bir yapıya sahip olmaması ve herhangi bir alerjik etkiye neden olmaması herkesin güvenle ve rahatlıkla tercih etmesini sağlamaktadır. Bu tür işlemler için alerji problemi olanlar oldukça risklidir çünkü en ufak bir alerjik unsur tüm vücutta sorunlara neden olabilir. Ancak zirkonyum için bu tür alerjik problemler söz konusu değildir.

Zirkonyum diş kaplama yapısı gereği dişlerde daha estetik ve doğala yakın bir görünüm oluşturur. Böylece yapay olduğu hemen anlaşılamaz ve estetik bir sorun olmadan hayatın her alanında rahat bir kullanım sağlar.

Haberin Devamı

 

Diş Hekimi Şahin Durmuş

www.dtsahindurmus.com/

www.instagram.com/drsahindurmus/