Beşiktaş Beşiktaş, Trabzonspor engeline takılmadı! 3 puanın sahibi oldu

Beşiktaş, Trabzonspor engeline takılmadı! 3 puanın sahibi oldu

04.02.2024 - 20:54 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 24'üncü haftasında Trabzonspor'u 2-0 mağlup etti.

Beşiktaş, Trabzonspor engeline takılmadı 3 puanın sahibi oldu

Trendyol Süper Lig'in 24'üncü haftasında Beşiktaş, Trabzonspor ile karşı karşıya geldi. Tüpraş Stadyumu'ndaki maçta Arda Kardeşler düdük çaldı. Zorlu mücadele siyah-beyazlıların galibiyetiyle sona erdi. Beşiktaş, Trabzonspor engelini 2-0'lık skorla geçti.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın gollerini 44 ve 62'nci dakikalarda Semih Kılıçsoy kaydetti.

Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 39'a yükseltti. Trabzonspor ise 37 puanda kaldı.

BEŞİKTAŞ - TRABZONSPOR: 2-0

GOLLER: 44' Semih Kılıçsoy, 63' Semih Kılıçsoy

İLK 11'LER

Beşiktaş: Mert Günok, Svensson, Necip Uysal, Bakhtiyor, Umut Meraş, Amartey, Gedson, Rashica, Ghezzal, Semih Kılıçsoy, Cenk Tosun.

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Mehmet Can Aydın, Rayyan Baniya, Denswil, Eren Elmalı, Mendy, Berat Özdemir, Bardhi, Visca, Trezeguet, Enis Destan.

MAÇTAN DAKİKALAR

8’inci dakikada sol taraftan Visca’nın altıpas içine kullandığı köşe vuruşunda kale çizgisinin birkaç adım önünde savunmada Amartey son anda araya girerek topu kornere gönderdi.

Haberin Devamı

42’nci dakikada paslaşarak kullanılan serbest vuruşun ardından Visca’nın yaptığı ortaya ceza sahası ön çizgisi civarında topu kafayla kaleye gönderen Denswil’in şutunda top yandan auta çıktı.

44’üncü dakikada Beşiktaş öne geçti. Mendy’den seken topu ceza yayı civarında önünde bulan Semih Kılıçsoy, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı Uğurcan’ın solundan ağlarla buluşturdu: 1-0.

45+4’üncü dakikada sol kanattan Bardhi’nin kullandığı frikikte Denswil’in kafa vuruşu direğin yanından az farkla dışarı çıktı.

Beşiktaş, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

51’inci dakikada Berat Özdemir’in pasıyla ceza sahasına sağ çaprazdan girerek dar açıdan şutunu çıkaran Mehmet Can Aydın’ın vuruşunda top üstten auta gitti.

62’nci dakika Beşiktaş farkı 2’ye çıkardı. Cenk Tosun’dan sol iç kulvarda aldığı pasla rakiplerinden sıyrılarak ceza sahasına giren Semih Kılıçsoy’un sağ ayak içiyle yaptığı vuruşta top kaleci Uğurcan Çakır’ın yanından filelerle buluştu: 2-0.

75’inci dakikada Trabzonspor tehlikeli geldi. Savunma arkasına sarkan Visca’ın sağ kanattan yerden ortasında Trezeguet, arka direkte uygun durumda topu yandan dışarı gönderdi.

89’uncu dakikada savunma arkasına atılan topla kaleciyle karşı karşıya kalan Trezeguet’in ceza sahası içi sağ çaprazından vuruşunda kaleci Mert Günok gole izin vermedi.

Beşiktaş maçı 2-0 kazandı.

Haberin Devamı

MAÇIN KARNESİ

STAT: Tüpraş
HAKEMLER: Arda Kardeşler, İbrahim Çağlar Uyarcan, Süleyman Özay
BEŞİKTAŞ: Mert Günok - Svensson (Dk. 67 Onur Bulut), Necip Uysal, Zaynutdinov, Umut Meraş (Dk. 79 Serkan Emrecan Terzi), Amartey, Gedson Fernandes, Ghezzal, Rashica (Dk. 79 Tayfur Bingöl), Cenk Tosun (Dk. 88 Rebic), Semih Kılıçsoy
TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır - Mehmet Can Aydın, Rayyan Baniya, Denswil, Eren Elmalı, Mendy, Berat Özdemir (Dk. 72 Fountas), Visca, Bardhi, Trezeguet, Enis Destan (Dk. 81 Umut Güneş)
GOLLER: Dk. 44 ve Dk. 62 Semih Kılıçsoy (Beşiktaş)
SARI KARTLAR: Umut Meraş, Svensson, Ghezzal, (Beşiktaş)

MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig’in 24’üncü haftasında Beşiktaş sahasında Trabzonspor’u konuk etti. Tüpraş Stadyumu’nda saat 19.00’da başlayan karşılaşmada Arda Kardeşler düdük çaldı. Kardeşler’in yardımcılıklarını Çağlar Uyarcan ve Süleyman Özat üstlendi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos, ligin 23’üncü haftasında deplasmanda Sivasspor’a 1-0 kaybedilen maçın 11’inde 4 değişikliğe gitti. Tecrübeli teknik adam Ersin Destanoğlu, Demir Ege Tıknaz, Salih Uçan ve Colley’in yerine Mert Günok, Umut Meraş, Amartey ve Semih Kılıçsoy’u 11’de sahaya sürdü.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Mert Günok’a eldivenleri yeniden teslim eden Fernando Santos, savunma hattını; Svensson, Necip Uysal, Zaynutdinov ve Umut Meraş’tan oluşturdu. Orta alanda Amartey, Gedson ve Rashica’yı sahaya süren Santos, sağ kanatta Ghezzal, sol kanatta ise Cenk Tosun'u görevlendirdi. Tecrübeli teknik adamın gol yollarındaki tercihi ise Semih Kılıçsoy oldu.

MERT GÜNOK, UMUT MERAŞ VE SEMİH KILIÇSOY 1 MAÇ ARADAN SONRA

Siyah-beyazlı ekipte geçtiğimiz hafta oynanan Sivasspor karşılaşmasında Mert Günok sarı kart cezası, Umut Meraş ve Semih Kılıçsoy ise sakatlıkları nedeniyle forma giyememişti. Sakatlıklarını atlatan Umut Meraş ve Semih Kılıçsoy’un yanı sıra cezasını tamamlayan Mert Günok, 1 maçlık aranın ardından ilk 11’de görev aldı.

AMARTEY 7 MAÇ SONRA 11’E DÖNDÜ

Siyah-beyazlı ekibin Ganalı oyuncusu Daniel Amartey, 7 maç sonra bir mücadeleye ilk 11’de başladı. Son olarak Süper Lig’in 18’inci haftasında deplasmanda 2-1 kazanılan Hatayspor maçında görev alan Amartey, daha sonra Afrika Uluslar Kupası’nda görev yapmak için Gana Milli Takımı’na gitti. Bu sürede ligde 5, kupada ise 1 maç kaçıran Amartey, geçtiğimiz hafta Sivasspor mücadelesinde oyuna sonradan dahil oldu. Tecrübeli oyuncu böylece 7 maç sonra bir karşılaşmada 11’de görev aldı.

Haberin Devamı

AMARTEY VE UMUT MERAŞ’A TEPKİ

Siyah-beyazlı taraftarlar, karşılaşma öncesinde Amartey ve Umut Meraş’a ıslıklarla tepki gösterdi. Mücadele öncesinde stadyumda 11’ler anons edilirken Amartey ve Umut Meraş’ın ismi söylediğinde taraftarlar iki ismi ıslıklayarak protesto etti. Bir kısım taraftar ise alkışlarla destek oldu.

TRABZONSPOR’DA 2 DEĞİŞİKLİK

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, geçtiğimiz hafta iç sahada 3-2 kaybedilen Kasımpaşa maçının 11’inde 2 değişikliğe gitti. Tecrübeli teknik adam, Fernandez ve Fountas’ın yerlerine Denswill ve Trezeguet’i 11’de görevlendirdi.

Kaleyi Uğurcan Çakır’a emanet eden Abdullah Avcı, savunma dörtlüsünü Mehmet Can Aydın, Baniya, Denswill ve Eren Elmalı’dan oluşturdu. Orta alanda Berat Özdemir, Mendy ve Bardhi üçlüsünü bozmayan Avcı; sağ kanatta Visca, sol kanatta ise Trezeguet’i sahaya sürdü. Tecrübeli teknik adamın ileri uçtaki tercihi ise Enis Destan oldu.

TREZEGUET 7 MAÇ SONRA 11’DE

Trabzonspor’un Mısırlı kanat oyuncusu Trezeguet, 7 maç sonra 11’e döndü. Ligde son olarak 19’uncu haftadaki MKE Ankaragücü karşılaşmasında 11’de oynayan tecrübeli kanat oyuncusu, daha sonra Mısır’ın Afrika Uluslar Kupası kadrosunda yer almış ve 6’sı lig, 1’i Türkiye Kupası olmak üzere 7 maç takımdan ayrı kalmıştı. Trezeguet yaklaşık 1 aylık aranın ardından bordo-mavili formayla bir karşılaşmada görev aldı.

Yazarlar