Geri Dön

Bu bayram Kosova yemeklerini deneyin

Kosova Prizrenliler Derneği bayram sofralarınız için hem hafif hem de hem de Türk damak tadına uygun Kosova yemeklerinin tariflerini derledi.

Bu bayram Kosova yemeklerini deneyin

1- Topli

Haberin Devamı



Malzemeler:

250 gr lor peyniri
Yarım litre süt
4 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
250 gr tereyağ
2 yemek kaşığı şeker
1 paket kuru maya
Tuz
Alabildiğince un

Yapılışı:

Maya ılık su ve şeker ile karıştırılır. Sıvı yağ ve yumurtanın sarısı eklenip karıştırmaya devam edilir. Alabildiğine un eklenerek hamur elde edilir. Mayalanmaya bırakılır. Mayalanan malzeme 10 küçük bezeye ayrılır. Serçe parmak kalınlığında açılır. Ortasına tereyağı sürülür, lor peynirinden eklenir. Dört ucundan birleştirilen hamurun üstüne yumurta sarısı sürülerek kızgın fırında 45 dakika pişirilir.

2- Tezpişte Tatlısı



Malzemeler:

250 gr tereyağı
1 yumurta
Yarım litre süt
1 su bardağı ceviz
Alabildiğince un

Haberin Devamı

Şerbeti İçin:

5 su bardağı şeker
4 su bardağı su

Yapılışı:

Tereyağı eritilir, süt eklenip kaynatılır. Kaynayan karışıma un eklenip pişirilir. Ateten alınan hamur ılımaya bırakılır. Ilıyan hamura yumurta ve ceviz eklenerek elle yoğrulur. Hamur tepsiye düz bir şekilde yayılır. Baklava dilimli kesilip kızgın fırında pişirilir.

Şeker ve su kaynatılıp şerbet hazırlanır. Sıcak tatlıya sıcak şerbet dökülür. Soğuk servis edilir.

3- Peciva



Malzemeler:

750 gr kuzu eti
3 Yemek kaşığı un
Sarımsak
Tuz
Tereyağı
Kırmızı toz biber

Yapılışı:

Un ile yağ hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Etlerin suyu ile akıtma hamuru kıvamında bir karışım hazırlanır. Tuz ve sarımsak eklenip kaynatılır. Daha sonra bu karışım tepsiye dökülür. Pişmiş etler parçalanarak üzerine serpilir. Tereyağında yakılmış toz biber yemeğin üstüne dökülüp servis edilir.

4- Paşa Köftesi

Malzemeler:

750 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
4 yumurta
1 adet soğan
1 demet maydanoz
1 su bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
Karabiber
Pul biber
Tuz

Yapılışı:

Kıymanın yarısı soğan ile kavrulur. Pirinçler haşlanıp kavrulmuş soğan ve kıyma karışımına eklenir. Yumurtalar çırpılıp un ve karbonat ile karıştırılır. Hazırlanan köfteler yumurta karışımına batırılıp kızgın yağda kızartılır.

5- Elbasan Tava



Malzemeler:

10 yumurta
1 kg yoğurt
1 kg kuzu eti veya 10 but
2 yemek kaşığı un
250 gr tereyağı
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
Sarımsak
Tuz
Et suyu

Haberin Devamı

Yapılışı:

Etler kaynatılır. Yumurta ve yoğurt çırpılır. Un et suyu ile ayrı bir kapta karıştırılır. Bu iki karışım birleştirilerek tepsiye dökülür. Üzerine toz biber ile kızdırılmış tereyağı dökülüp fırında 5 dk. pişirilir. Fırından alınan hamurun üzerine haşlanmış etler serilip tekrar fırına verilir. 30 dk daha pişirilir.

6- Bamyalı Tava



Malzemeler:

1 kg kuzu eti
1 kg soğan
7-8 orta boy domates
7-8 orta boy çarliston biber
300 gr bamya
1 çay bardağı sızma zeytin yağı
Tuz

Yapılışı:

Et, soğan ve sıvı yağ kavrulur. Soyulup doğranan domatesler biber ile beraber etin içine katılıp karıştırılır. Bir süre kısık ateşte pişirilir. Etin pişmesine yakın bamyalar eklenir. Bamyalar pişince yemek tepsiye dökülür. Fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber