Geri Dön

Lavantalı muhallebi tarifi

Hem çok hafif hem de farklı lezzet aromasıyla bir muhallebi hazırlamaya ne dersiniz? Pasta Şefi Didar Yanar lavantalı muhallebi tarifini sizler için paylaştı. İşte lavantalı muhallebi tarifi...

Lavantalı muhallebi tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Muhallebi için: 

500 gr süt 
35 gr pirinç unu 
30 gr lavanta 
1 adet limonun kabuğu 
100 gr toz şeker 
200 gr krema 

Böğürtlen sosu için: 

100 gr böğürtlen 
8 gr mısır nişastası 
20 gr toz şeker 
10 gr limon suyu 
200 gram su 

Lavantalı Muhallebi Nasıl Yapılır?

1. adım: Lavanta tohumu ve limon kabuğunu temiz bir bezin içerisine alıp sarın.

2. adım: Diğer tarafta bir tencere içerisine 125 gr sütü, nişasta ve şekeri ilave edip ateşe koymadan önce bir çırpın.

3. adım: Şeker ve nişastanın sütün içerisinde açıldığını gördüğümüz zaman kalan sütü de ekleyin. Ardından da kremayı ilave edin.

4. adım: Muhallebiyi ocağa alın altını kısık ateşte açın ve yavaş yavaş pişsin. Sürekli karıştırarak muhallebi koyulaşıncaya kadar pişirin.

5. adım: Sos tavasının içerisine böğürtlenleri, limon suyunu, su, ve suda açılmış nişastayı ekleyin.

6. adım: Ocağa alıp altını iyice açın kaynadığını gördükten sonra altını kısıp bir beş dakika kadar daha kısık ateşte kaynatın.

7. adım: Kıvama gelen muhallebiyi ocaktan alıp içerisinde ki beze sarılı lavantayı da içerisinden çıkarın ve muhallebiyi kaselere dökün üzerine de hazırlamış olduğunuz böğürtlen sosunu döküp servis edin.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber