Geri Dön

Yalancı tavuk göğsü tarifi

Beş çayı için çok hafif bir tatlı olan yalancı tavuk göğsü tarifini mutlaka deneyin. Pasta Şefi Didar Yanar'dan hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz yalancı tavuk göğsü için işte malzemeler...

Yalancı tavuk göğsü tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

70 gr un 
100 gr şeker 
5 gr vanilya 
500 gr süt 
5 gr tereyağ 
5 gr toz tarçın 
20 gr file badem 

Hazırlanışı

1 .adım: Tüm kuru malzemeleri süt dolu tencerenin içine ekleyin.

2. adım: Tencerenin altını yakmadan önce tüm malzemeyi iyice karıştırın.

3. adım: Hiç topak kalmayınca ocağın altını açıp pişirin. Dibinin tutmaması için muhallebiyi kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırın.

4. adım: Kıvamı yoğunlaşan muhallebiye tereyağı ekleyip karıştırmaya devam edin.

5. adım: Karışımı bir cam kaseye alıp blend edin.

Son adım: Blenderdan geçirdiğimiz muhallebiyi bir kaba boşaltın ve 4 saat boyunca buzdolabında dinlenmeye alın.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber