Geri Dön

Mozaik pasta tarifi

Pratik ve lezzetli bir pasta tarifi arıyorsanız mozaik pasta tam da size göre! Malzemeleri oldukça ekonomik olan ve ortaya çikolatalı pasta tadında bir lezzet çıkan bu tarif çay saatlerinize çok yakışacak. İşte Pasta Şefi Didar Yanar'dan mozaik pasta tarifi...

Mozaik pasta tarifi
  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

100 gram tereyağı 

250 gr süt 

20 gr kakao 

40 gr toz şeker 

350 gr petibör bisküvi 

100 gr bitter çikolata 

Mozaik Pasta Nasıl Yapılır?

1. adım: Tereyağını çikolatayla birlikte eritin. Pudra şekerini karıştırma kabına alın.

2. adım: Pudra şekerinin üzerine erittiğiniz tereyağını, çikolatayı ve sütü dökün. Kakaoyu da ilave edin. Malzemeleri karıştırın.

3. adım: Üzerine bisküvileri kırın. Bisküvileri de koyduktan sonra tüm malzemeleri spatula yardımıyla yavaşça karıştırın.

4. adım: Servis edeceğiniz kalıbın içini streç film ile kaplayın.

5. adım: Tüm harcı ekleyip, buzdolabının dondurucu bölümünde 4 saat bekletin.

Son adım: Dilimleyerek soğuk olarak servis edin.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber