Geri Dön

Glutensiz kinoalı kapuska tarifi

Etli ve kıymalı kapuska yiyemeyenler için hem tok tutucu hem de glutensiz kinoalı kapuska tarifini paylaşıyoruz. İçerisine eklediğiniz kinoa sayesinde uzun süre tok kalabilir ve bol protein alabilirsiniz. İşte glutensiz kinoalı kapuska tarifi...

Glutensiz kinoalı kapuska tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 beyaz lahananın yarısı

1 adet havuç

1 adet soğan

1 çay bardağı kinoa

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Kırmızı toz biber, karabiber, pul biber, tuz

(Dilerseniz 1 yemek kaşığı salça)

Kinoalı Kapuska Yemeği Nasıl Yapılır?

Gülşah Karaman - gulsah.karaman@milliyet.com.tr

1. adım: Bir bütün lahanayı ikiye bölün ve yarısını ince ince doğrayıp iyice yıkayın.

2. adım: Soğanı ince ince doğrayın ve zeytinyağında kavurun. Salça eklemek isterseniz bu adımda mutlaka ekleyin. 

3. adım: Havuçları doğrayıp ekleyin ve kavurmaya devam edin.

4. adım: Yıkadığınız beyaz lahanayı karışıma ekleyin ve üzerini kapatıp 10 dakika kısık ateşte lahanalar suyunu salana kadar pişirin.

5. adım: Tüm baharatları ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Üzerine sıcak suyu ve kinoayı ekleyip tekrar kapatın.

Son adım: Lahana ve kinoa yumuşayınca yemeği bir tabağa alıp servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber