Basit ve lezzetli beyaz lahana salatası

Beyaz lahana; C, B ve E vitamininin yanı sıra demir, potasyum ve magnezyum minerallerini içerisinde barındıran bir kış sebzesidir. Kanserden koruduğu düşünülen beyaz lahana zayıflamak isteyenlerin de softasından eksik etmemesi gereken bir besin kaynağıdır.

19.01.2018 Cuma Güncelleme : 19.01.2018-13:43 Cuma

İster turşu ister dolma isterseniz çiğ tüketin, beyaz lahana güçlü antioksidan kaynaklarından biridir ve soğuk kış günlerinde bağışık sistemini düzenlemeye yardımcıdır. Zengin bir lif kaynağı olmasından dolayı mide ve bağırsağın sağlıklı çalışmasını sağlayan beyaz lahana, özellikle kabızlık sorunu yaşayan bireylerin sofrasında olmalıdır. Bu özelliğine ek olarak düşük kalorili olması sebebiyle diyet sofralarına iyi bir tercih olabilir. Özellikle çocuklarda ve 30 yaş üstü kemik erimesi riskine yakın bireyler için kalsiyum, potasyum ve magnezyum mineralleri yönünden zengin olmasından dolayı kemik ve kas sistemine kadar birçok sisteme faydası bulunan beyaz lahanayı salata olarak da tüketebilirsiniz.

Malzemeler

•Orta boy beyaz lahananın yarısı
•2 adet havuç
•Az miktar mor lahana
•1 kase yoğurt
•1 yemek kaşığı mayonez
•2 diş sarımsak (isteğe göre)
•1 adet limon
•Zeytinyağı
•2 dal maydanoz (üzerine)
•Tuz

Yapılışı

Orta boy lahananın yarısını orta incelikte şeritler şeklinde doğrayın. 1 adet limonun suyunu sıkın ve içerisine yarım bardak zeytinyağını ekleyin ardından doğradığınız lahanayı da ekleyerek 15 dakika kadar beklemesini sağlayın. 

Mor lahanaları da beyaz lahana gibi doğrayıp ve derin bir salata kabına alarak karıştırın. 2 adet havucu soyun ve havuçları ince rendeden geçirerek lahananın bulunduğu salata kabına ekleyin. Beklettiğiniz beyaz lahanayı da diğer malzemelerin yanına ekleyin. 

Mor lahana, havuç ve beyaz lahanayı iyice karıştırın ve üzerine 1 kâse yoğurt, 1 yemek kaşığı mayonez ve 2 diş rendelenmiş sarımsağı ekleyin. Tuzu, servise yakın bir vakitte ekleyerek salatanızı servis kabına alabilirsiniz.

Dilerseniz üzerini2 dal taze maydanoz ile süsleyebilirsiniz.