Geri Dön

Mucize içecek: Yeşil çay

Asya ülkelerinde yaşayanların uzun ömürlü olmasının sebeplerinden biri olarak görülen yeşil çayın birçok faydası var. İşte yeşil çayın günlük tüketime dahil edilmesine neden olacak yararları.

Mucize içecek: Yeşil çay

Kahve ve çay günlük hayatımızda en çok tükettiğimiz içecekler. İkisinin de faydası olduğu kadar zararılı etkileride olabiliyor. Bunlara alternatif olarak ise yeşil çay bir mucize içecek.

Haberin Devamı

Kilo vermeye yardımcı: Düzenli olaral yeşil çay içmek iştahı bastırır ve metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlar. Bu iki özelliği de daha fazla kalori yakmayı sağlayarak zayıflamayı kolaylaştırır.

Hastalık engeller: Birkaç bilimsel araştırma sonucu yeşil çayın anti viral özellikte olduğu sonucuna varılmıştır. Bu çalışmalardan biri yeşil çayın grip olmayı riskini azalttığını söyler. Bir başka çalışmada ise 6 gün boyunca yeşil çay içmiş Japon okul çocuklarının grip olma ihtimallerinin daha az olduğu belirtilir.

Stres giderici: Sıcak içeceklerin hepsi için geçerli psikolojik bir durum olmasının yanı sıra yeşil çay, zorlu günlerin geçmesine yardımcı olacaktır. Hem kahvenin yarısı kadar kafein içerir hem de dinlendirici etkisi vardır.

Haberin Devamı

PembeNar Özel

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber