Patates püresi yapımı

Patates püresi yapımı son günlerde en çok aranan tariflerden biri haline geldi. Yemeklerin yanında meze olarak tüketilen, aynı zamanda da çay saatlerinin vazgeçilmezi olan patates püresi yapımını sizler için araştırıp bir araya getirdik. İşte tadı damağınızdan düşmeyecek patates püresi yapımı.

22.01.2019 Salı Güncelleme : 22.01.2019-15:45 Salı

Patates püresi yapımı damak tadınızda yumaşacık bir tat bırakan enfes tariflerden birisidir. Patates püresi yapımı basit gibi görünse de kıvamını tutturmak oldukça zordur. Et yemeklerinizin yanında, çay saatlerinde misafirlerinize sunabileceğiniz patates püresi yapımını sizler için araştırıp bir araya getirdik. İşte damak çatlatacak, yumuşacık lezzette ve kıvamda patates püresi yapımı.

Patates püresi yapımı

Malzemeler

  • 1 kilo haşlamalık patates
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Arzuya göre kaşar peyniri

Patates püresi nasıl yapılır?

Patateslerimizi soyup, yıkayıp haşlıyoruz. Ardından suyunu süzüp ezmeye başlıyoruz. Süt, tereyağı ve tuzunu ekleyip blenderden geçiriyoruz içinde taneler kalmaması için. Ardından arzuya göre kaşar peyniri ekliyoruz ve içinde sıcaklığı ile erimesi için biraz bekliyoruz.

Afiyet olsun