Geri Dön

2. Gün iftar menüsü

Ramazana özel iftar menülerini PembeNar.com olarak sizinle paylaşmaya devam ediyoruz. 30 günlük en pratik ve lezzetli iftar menüsünün 2. günündeyiz. Ramazan'ın 2. günü'nde birbirinden lezzetli ve hafif tarifleri listeledik. İşte 2. gün iftar menüsü...

2. Gün iftar menüsü

İftara çağıracağınız misafirleriniz ya da aileniz için Ramazan'ın 2. günü'nde menümüzde yer alan tarifleri deneyebilirsiniz. 2. gün iftar menümüzde;mahluta çorbası, ara sıcak olarak kabak mücveri, ana yemek olarak buğu kebabı, gavurdağı salatası ve tatlı olarak ise keşkül-ü fukara tatlısını
sizinle paylaştık. İşte 2.gün iftar menüsü...

Çorba: Mahluta çorbası

Malzemeler

-1 su bardağı kırmızı mercimek
-Yarım su bardagı pirinç
-1 büyük kuru soğan
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1 tatlı kaşığı domates salçası
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-3 yemek kaşığı sıvı yağ
-Kimyon
-Pul biber
-Tuz
-8 su bardağı su

Nasıl yapılır?

-Mercimek ve pirinci yıkayıp tencereye alın.Üzerine sıcak suyu ilave edin.
-Kaynamaya başlayınca kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.Çok koyu olursa sıcak su ekleyin.
-Sıvı yağda kuru soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. İçine tereyağı, domates ve biber salçası katıp kavurmaya devam edin.
-En son baharatları ilave edip altını kapatın.
-Pişen çorbaya tuz ve sosu ilave edip karıştırın.
-Son olarak çorbayı bir taşım daha kaynatıp altını kapatın.

Ara sıcak: Kabak mücveri

Malzemeler:

-3 orta boy kabak
-1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
-Yarım su bardağı un
-Yarım demet maydanoz
-3 adet yumurta
-Pul biber
-Karabiber
-Tuz

Nasıl yapılır?

-Kabaklar ve kaşar peyniri rendenin iri gözüyle rendelenir.
-Diğer malzemeler de ilave edilip iyice harmanlanır.
-Tavanın içine her defasında en fazla 2 yemek kaşığı sıvı yağ yada zeytinyağı ilave edilip harcımızdan aralıklarla 1’er yemek kaşığı tavaya koyulur. Orta hararetli ısıda pişirilir.
-Ilıyınca servir edilir.

Ana yemek: Buğu kebabı

Malzemeler:

-3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
-1 adet soğan
-1 kg kemiksiz tavuk
-1 adet kırmızı biber
-1 yemek kaşığı salça
-1 su bardağı domates püresi
-1 kavanoz garnitür
-1 tatlı kaşığı tuz
-Yarım çay kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı kırmızı toz biber
-1 su bardağı sıcak su

Beşamel sos için;

-3 yemek kaşığı tereyağı
-3 yemek kaşığı un
-3 su bardağı süt
-Tuz
-Karabiber

Üzeri için;

-Kaşar peyniri

Nasıl yapılır?

-Uygun bir tencereyi ocağa alalım ve içerisine sıvı yağı ekleyin.
-Soğanı yemeklik doğrayı ve tencerede pembeleşinceye kadar kavurun.
-Daha sonra eti kuş başı doğrayın, tenceremize ekleyip rengi dönene kadar kavurun.
-Üzerine doğradığınız kırmızı biberi ve salçayı ekleyerek karıştırın.
-Domates püresini ilave edein ve garnitürün suyunu süzün, onu da ekleyin.
-Daha sonra tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve sıcak suyu ekleyin, 5 dakika bu şekilde pişirip ocaktan alın.
-Beşamel sosu için; tencereye tereyağını alın ve üzerine unu ekleyerek bir kaç dakika kavurun.
-Kavurduğunuz unun üzerine sütü yavaş yavaş ekleyin ve bir yandan da karıştırın.
-Kaynayıp koyulaşan beşamel sosunuzu ocaktan alın, tuzunu ve karabiberini ekleyerek karıştırın.
-Pişirdiğimiz tavuğunuzu fırın kabına alın, üzerine beşamel sosu gezdirin.
-Son olarak bolca kaşar peyniri rendesi ile üzerini örtün ve 190 derece fırında peynirler eriyip kızarıncaya kadar pişirin.
-Fırından alıp 10 dakika dinlendirdiğiniz yemeğinizi dilimleyelim, servis edin.

Salata: Gavurdağı salatası

Malzemeler:

-4 adet domates
-1 adet yeşil biber
-1 adet kuru soğan
-3-4 dal taze soğan
-Bir kaç dal maydanoz
-Bol miktarda iri kırılmış ceviz
-Zeytinyağı
-Nar ekşisi
-Sumak
-Tuz

Nasıl yapılır?

-Domatesler ve yeşil biber küçük küçük doğranır. Kuru soğan mümkün olduğunca küçük doğranarak biraz tuzla ovulur.
-Yeşil soğanlar ve maydanozlar da çok ince kıyılır.
-Bütün malzeme geniş bir kaba alınır, iri kırılmış cevizler, zeytinyağı ve nar ekşisi ilave edilir.
-Göz kararı yaklaşık 1 yemek kaşığı sumak da eklenir. Karıştırılarak servis tabağına alınır.
-Zeytinyağının ve nar ekşisinin miktarını kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
-Cevizi de neredeyse 1 su bardağına yakın ekleyin. Servis edin.

Tatlı: Keşkül-ü fukara tatlısı

Malzemeler:

-1 litre çiğ süt (ya da pastörize süt)
-1,5 kahve fincanı toz badem
-5 yemek kaşığıpirinç unu
-1 su bardağı toz şeker

Nasıl Yapılır?

-Çiğ sütü bir tencerenin içerisine alın ve havalandırarak güzelce kaynatın.
-Ardından karıştırarak oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.
-Tencerenin içerisindeki süte toz şeker, toz badem ve pirinç ununu ilave ederek ocağa alın.
-Karıştırarak pişirmeye başlayın. Piştikçe kıvamı yoğunlaşacak ve lezzeti güzelleşecektir.
-Kıvam alınca ocaktan alın ve karıştırarak hafif ılıtın. Ardından kaselere ya da kuplara pay edin ve buzdolabında birkaç saat soğutun.
-Soğuttuktan sonra üzerini süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun...

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber