Geri Dön

Ara Sıcak Nedir? Ara Sıcak Yemekler Hangileridir, Nasıl Hazırlanır?

Sofra kültüründe yemekler çok önemli bir yere sahiptir. Özellikle davet sofralarında yemekler sınıflandırılır. Başlangıç olarak verilen çorbanın ardından ara sıcaklar getirilir. Ara sıcak nedir? Ara sıcak yemekler hangileridir, nasıl hazırlanır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Ara Sıcak Nedir? Ara Sıcak Yemekler Hangileridir, Nasıl Hazırlanır?

Ara sıcak genel olarak ana yemeklerden önce servis edilen yemeklerin tümüne verilen isimdir. Ara sıcakların özelliği sıcak servis edilmesi ve karnı tam doyurmamasıdır. 

Haberin Devamı

Ara Sıcak Nedir?

Uluslararası Dünya Mutfağında yemekler belli bir sıraya göre sofraya getirilmektedir. Başlangıç olarak çorba yenilmesinin ardından ara sıcaklar servis edilir. Servis edilen ara sıcakların miktarı az olurken tabağa birden fazla ara sıcak çeşitleri konulur. Ara sıcaklar kişiyi tamamen doyurmaz. Ara sıcakların amacı farklı lezzetleri tatmaktır. Ana yemek gelmeden önce ara sıcaklar ile mide rahatlar. 

Ara Sıcak Yemekler Hangileridir, Nasıl Hazırlanır?

Davet sofralarında sık sık servis edilen ara sıcaklar için birbirinden farklı yemekler yapılır. Patates graten, fırında beşamel soslu tavuk, milföylü biber sarma ve kremalı patates ara sıcak olarak bilinmektedir. Damak zevkine göre unlu patlıcan kızartması, kabak graten ve kıymalı volovan da yapılabilir. Bazı durumlarda ana yemeğin türüne göre ara sıcaklar belirlenir.

Haberin Devamı

Ispanaklı graten, patates kroket, kremalı mantar sote, tavuklu volavan ve paçanga böreği en çok tercih edilen ara sıcak yemekler arasında yer almaktadır. Ara sıcak yemekler genellikle yufka ve ya milföy hamuru ile yapılmaktadır. Ara sıcaklar kaşar peyniri ve ya kabak ile hazırlanabilir. 

Kremalı mantar sote yapılırken mantar ince ince dilimlenmelidir. Tavada mantarlar sotelendikten sonra krema ile harmanlanır. Baharatlar da eklenince kremalı mantar sote iyice harmanlanır. Milföylü biber sarma yaparken de kapya biberin etrafına şerit halinde milföy sarılır. Sarılan milföylerin üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra fırına verilir. Ara sıcaklar bu şekilde hazırlanır.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber