Geri Dön

Brokolinin yararı pişirme yöntemine bağlı!

Amerikan Illınois Üniversitesi’nden bilim adamları brokolinin kansere karşı mucize bir sebze olduğunu ancak vitaminlerini korumasının ancak uygun pişirme yöntemiyle mümkün olduğunu belirtti. Peki, brokoliyi nasıl pişirmeliyiz?

Brokolinin yararı pişirme yöntemine bağlı!

Pek çoğumuz brokolinin yararlarından haberdarız. Bu minik yeşil ağaç hamilelik döneminde kadınlar için gerekli olan B9 vitaminini sağlar. B9 fetüsün beyinsel gelişimi için oldukça önemlidir. Hücre yenilenmesine de yardımcı olan brokolide kan pıhtılaşması için gerekli olan K vitamininden büyük ölçüde bulunur.

Haberin Devamı


Ancak brokoliyi pişirme yönteminiz tüm bu vitamin ve minerallerin korunması için büyük önem arz etmektedir. Bilim adamları brokolinin 3-5 dakika arasında pişirilmesi gerektiğini, aksi takdirde hiçbir faydası olmayacağını önemli belirtiyor.



Brokolinin kansere karşı bir bitki oluşundaki sır içerisinde bulunan yapı taşları. Bu yapı taşları iltihap ve metastazı önlemede oldukça etkili. Bu besin maddesinin ısıtılması ise bu yapı taşlarına zarar veriyor. Bu nedenle brokolinin en kısa sürede pişirilebilmesi gerekiyor.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber