Geri Dön

Büyülü kokusuyla saran lezzet

Cinsel isteği arttırıcı ve iştah açıcı olarak bilinen tarçının büyülü kokusunu birçok yerde alabilirsiniz...

Büyülü kokusuyla saran lezzet

Özellikle tatlılar için vazgeçilmez bir baharat olan tarçın, güzel kokusuyla birçok yemeğe de lezzet verir. İştah açıcı ve cinsel isteği arttırıcı özelliği bilinen tarçın, birçok kuvvet verici tatlı, marmelat ve macun içinde bol miktarda kullanılır.

Kan şekerini dengeleyen tarçın, tatlıların kan şekerini yükseltme özelliği için de kullanışlıdır ve kan şekerinizin ani değişikliklere uğramasına engel olur.

Kötü kokularla savaşan tarçın, kabuk halinde kaynatıldığında tütsü işlevi de görebilir ve özellikle evlere yerleşen balık, kızartma, soğan, sarımsak gibi kötü kokuların yerine ferah ve hoş bir koku bırakır.

Güzel kokusuyla bilinen tarçın, bu sebeple kozmetik sektöründe de sıkça kullanılır. Kadınların kullandığı birçok kozmetik ürün ve parfüm için temel maddelerden biridir. Ev dekorasyonu için tercih edilen tütsülerde de tarçın temasını yakalamak hiç zor olmayacaktır.

Yemeklerde ve tatlılarda lezzet ve koku vermesi için kullanılan tarçın özellikle sütlü tatlılarda kullanılırsa sütteki zararlı bakterileri de yok eder.

Tarçını çok lezzetli ve pratik tariflerde kullanıp, hazırladığınız menülere hareket katabilirsiniz.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber