Geri Dön

Kuşburnu kireçlenmeye karşı yanınızda

Kuşburnunu sofralarınızdan ve fincanlarınızdan eksik etmemeniz için, sizlere bir araştırma sonuçlarını vermek istedik...

Kuşburnu kireçlenmeye karşı yanınızda

Osteoartrit ya da kireçlenme en sık rastlanan eklem rahatsızlığıdır ve yıllar içerisinde aşınmadan kaynaklı olarak ortaya çıkar. Osteoartrit kadınlarda daha çok görülür ve genelde eller, dizler, kalça ve omurgada kendini gösterir.

Haberin Devamı

Kireçlenmenin kesin bir tedavisi yoktur. Artrit ağrısıyla yaşamak oldukça güçtür ve ağrı kesiciler belirli ölçülerde kullanılabilir. Ancak uzun süreli ağrı kesici kullanımı bağımlılık yaptığından doğal yollarla ağrıyı azaltmak önerilmektedir.

Kopenhag Frederiksberg Hastanesi’nden Dr. Robin Christensen ve ekibi yabani kuşburnundan elde edilen tozun artritin tedavisinde kullanılabileceğini belirtiyor. Bu tozun ağrı azaltmada parasetamolden daha etkili olduğu görülmüştür.

Araştırmada 3 ay boyunca ağrı kesici kullanan 300 hastaya kuşburnu tozu verildi. Bulgular bu tozun parasetamolden 3 kat daha etkili olduğunu ortaya koydu. Ayrıca glukosamin ilaçlarından da %40 daha etkiliydi.

Araştırmada ayrıca kuşburnu tozunun herhangi bir yan etkiye yol açmadığı da görüldü.

Haberin Devamı

Doğal takviyeler ile ilaçlar arasındaki fark ise şudur:

Doğal besin takviyeleri vücut sağlığını destekler ve sorunun nedenini ortadan kaldırmaya yardımcıdır. İlaçlar ise nedenlere etki etmezler; sadece ortaya çıkan semptomların tedavisinde kullanılırlar.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber