Geri Dön

Marmelat Nedir, Çeşitleri Nelerdir? Marmelat Nasıl Yapılır?

Gıda sektöründe çeşitli tatlı türleri bulunmaktadır. Marmelat da bu tatlı türleri arasında yerini almaktadır. Marmelat nedir? Marmelat çeşitleri nelerdir ve nasıl yapılır? İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.

Marmelat Nedir, Çeşitleri Nelerdir? Marmelat Nasıl Yapılır?

Meyveler, doğada bulunan ve insana yararlı olan tatlıların önünde gelmektedir. Meyveler aracılığıyla çeşitli tatlılar yapılabilmektedir. Marmelat da tatlı meyvelerin kullanılarak yapılmış olduğu bir yiyecek türüdür.

Haberin Devamı

Marmelat Nedir?

Marmelat, kuru ya da taze meyvelerin rendelenmesinin ardından ezilerek şekerle kaynatılması yoluyla oluşturulan bir yiyecek türüdür. Reçele benzer bir yapısı vardır. Reçelden çok daha fazla kaynatılmaktadır. Suyunu çok daha fazla çekmektedir. Bundan dolayı akışkanlığı reçele göre daha azdır. Daha koyu bir yapısı vardır.

Marmelat Çeşitleri Nelerdir?

Marmelat yapmak için çeşitlilikle sınırlılık yoktur diyebiliriz. Bu tamamıyla kişinin zevkine ve yaratıcılığına bağlıdır. Yaygın olarak yapılan marmelat türlerini şu şekilde sıralayabiliriz: çilek marmelatı, kayısı marmelatı, erik marmelatı, kızılcık marmelatı, incir marmelatı, kuşburnu marmelatı, ayva marmelatı… Marmelat yapmak için en önemli olan şey sizin hangi meyveyi sevdiğinizdir. En sevdiğiniz meyveyi marmelat işlemlerinden geçirerek sizler de kolaylıkla güzel bir marmelat yapabilirsiniz.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber