Geri Dön

Pizza Fırında Kaç Derecede Ve Kaç Dakikada Pişer?

Evde pizza yapmak başta kolay bir iş gibi görülebilir. Odun ateşinde pişirilenlere benzer sonuçlar veren harika bir ev yapımı pizza elde etmek oldukça zor. Odun ateşinde yapılan pizzalar çıtır çıtır olmaktadır. Evde odun ateşi olmasa bile çok lezzetli pizzalar yapılabilir. Evde pizza pişirmek için en iyi fırını kendi aileniz için seçin. Sonra yapacağınız pizzanın malzemelerini alın. Ve denedikçe bulabileceğiniz sosunuzu yaratın. İşte, merak edilen tüm detayları derledik.

Pizza Fırında Kaç Derecede Ve Kaç Dakikada Pişer?

 Ünlü aşçıların çoğu evde pizza yaparak başlamışlardır. Önemli olan konu denemektir. Ve tabi ki kendi ağız tadınızı bilmeniz gerekmektedir.

Haberin Devamı

 Pizza Fırında Kaç Derecede Pişer?

 Fırın tepsileri ve pizza tavaları, farklı fırın sıcaklıkları kullanılarak denenebilirler. Farklı fırın sıcaklıkları kullanarak farklı pişirme yöntemi deneyerek sizin için en iyisini bulmalısınız. Ayrıca sonunda bunları kullanarak yöntemi en iyi sonuçları elde etmelisiniz. Isısına göre 30 dakika veya daha üstü bir süre yeterli olacaktır. Tabi dakika arttıkça çıtır yapısı artar. Yakmamaya dikkat ediniz.

 Pizza Fırında Kaç Dakikada Pişer?

 Çıtır tabanlı bir pizza elde etmek için, fırını en az 30 dakika açık tutmalısınız. Daha azı pizzanın hamur kıvamı kalmasına neden olabilir. Bir fırın pişirmeden önce bir saat önce içinde pişirmeden önce 260C yüksek bir sıcaklıkta önceden ısıtmak çok önemlidir. Pizza eklemeden önce sıcak olmalıdır. Yüksek sıcaklık, üst kısımlar fazla pişirilmezken harika bir gevrek kabukla sonuçlanır.

Haberin Devamı

 Pizza Ununun ve Sosun Etkisi Nelerdir?

 Kullanılacak olan hamur, pizza yaparken büyük bir fark yaratabilir. Beyaz un en çok kullanılanlar arasındadır. Altına ekmek tabanlı bir katman oluşturmak için şarttır. Önceden yapılan ve buzdolabına konulan, ertesi gün kullanılan hamurlar kültürümüzde gelenektir. Oda sıcaklığına dönmesine izin veren hamurun, kabuğun kenarlarında kabarcıklar ile daha iyi bir kabuk oluşturabilir. Ancak aynı gün açılarak da kullanılabilir. 

 Pizza yaparken daha iyi tat ve lezzet için ev yapımı pizza sosu belki de en önemlisidir. Domatesli pizza sosu özellikle ev hanımlarının favorisi diyebilmeliyiz. Pizzanızın üstünü yapmak için kullanın. Ancak başka olmayan bir yerde pişirilmiş sulu bir pizza istemediğinizden, soslarla aşırı yüklediğinizden emin olun olmalısınız. Lezzetini belirleyen iki unsur bunlardır. 

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber