Geri Dön

Safranın faydaları ve özellikleri

Avrupa ve Asya ülkelerinde yetiştirilen safran oldukça değerli bir baharattır. Genellikle tavuk yemeklerinde tatlandırıcı olan kullanılır ve sarı renklidir. İşte safranın faydaları ve özellikleri…

Safranın faydaları ve özellikleri

Safran renklendirici ve tatlandırıcı olmasının yanı sıra etkili bir antioksidan olmasıyla sağlık amacıyla da tercih edilir.

Haberin Devamı

Sindirim ve Solunum yolu sorunlarına iyi geliyor

Ilık sütün içerisinde bir tutam safran katmak ya da yemeklerinize düzenli olarak eklemek iştahı artırıcı özelliğe sahiptir. Safra sindirimi düzenler ve sorunların azaltılmasına yardımcı olur. Geleneksel Tıp Enstitüsü safranın öksürüğü ve astım belirtilerini rahatlattığını belirtiyor.

İyileşme sürecini kısaltıyor

Safran vücudunuzun içindeki sorunlar kadar dışına da etki eden bir baharattır. Safran püresi ağrılara, ısırıklara ve çürüklere uygulandığında iyileşme süreci hızlanmaktadır. HealthMad’e göre safran anti-inflamatuar özelliklere de sahiptir.

Diğer özellikleri

Safran bağışıklık sistemini düzenleyen antioksidan maddeler içerir. Altın sarısı rengi içerdiği karotenoitlerden gelir ve karotenoitler görüşü iyileştirmede yardımcı olur. Safranda bulunan antioksidanlar kanser hücrelerin büyümesine de engel olur.

Safran aynı zamanda kadınlarda adet dönemi ağrılarına da iyi gelir.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber