Geri Dön

Sofralar humusla şenleniyor

Yemeklerde, salatalarda ve mezelerde bolca tercih edilen nohut aslında çoğumuzun bilmediği özelliklere sahip. işte nohutun besin değerleri...

Sofralar humusla şenleniyor

Haberin Devamı

Nohutun kısa tarihi


Nohut, kökeni İran olan Yunan ve Roma uygarlıklarının üretim yaptığı temel besin maddelerinden biridir. İspanyol ve Portekizli kaşifler nohutun tropik bölgelerde de yetiştirilmesini sağlamışlardır.

Humus asıl temel maddesi nohut olan, tahin, sarımsak, zeytinyağı, limon suyu ve tuzun karıştırılmasıyla elde edilen bir mezedir.Nohut buharda pişirilebileceği gibi soğuk olarak salatalarda da kullanılabilir. Ayrıca öğütülerek unu da elde edilebilir.

Nohutun besin değerleri

Nohut, vücut için oldukça gerekli bir element olan molibden içerir. Ayrıca içerisinde bol miktarda lif, folik asit ve manganez bulunur. Nohut, diğer tahıllara oranla iki kat fazla protein, demir, magnezyum, bakır ve çinko da ihtiva eder.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber