Geri Dön

Tarçını kalpten sevin!

Çünkü tarçın sizin kalbiniz için çok yararlı! İşte mutfağınızdan eksik etmemeniz gereken baharatlardan biri olan tarçının vücudunuza etkileri...

Tarçını kalpten sevin!

Eğer kalbinizi daha mutlu etmek istiyorsanız en sevdiğiniz sıcak içeceğin içine bir fiske tarçın katabilirsiniz.

Haberin Devamı

Araştırmacılar tarçın’ın muhtemelen kalp dostu fenoller içermesi nedeniyle güçlü bir antioksidan özelliğe sahip olduğunu bulmuşlardır.

Kendinizi kalp hastalıklarına karşı korumak amacıyla arasıra içtiğiniz sıcak kakao’nun, kahvenin veya diğer içeceklerin içine bir miktar çekilmiş tarçın ekleyebilirsiniz.

Günlük besinleriniz ya da gıda takviye edici ürünler sayesinde aldığınız doğru dozdaki antioksidanlar daha sağlıklı bir vücuda sahip olmanızı sağlar.

Antioksidanlar yaşlanma ve hastalıklara karşı çok güçlü bir korumadır. Doğal metabolik faaliyetlerden artan serbest radikallerin giderilmesini sağlarlar. Bu serbest radikaller hücrelere ve DNA’ya zarar verebilirler, ancak antioksidanlar onları nötralize eder.

Haberin Devamı

Unutmayın, doğru miktar ve çeşitte antioksidan aldığınızdan emin olmak için pek çok renk ve çeşitte meyve, sebze, baharat ve kabuklu yemiş yemelisiniz.

Her şeyin tazesini bulmak mümkün olmayabilir, dondurulmuş, kurutulmuş veya konserve edilmiş gıdalar da antioksidan bir katkı sağlayabilirler.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber