Geri Dön

Yaz aylarında Armut Kompostosu tüketin!

Kompostolar hangi meyve ile yapılmış olursa olsun çok faydalıdır. İşte kompostonun yapılışı ve faydaları...

Yaz aylarında Armut Kompostosu tüketin!

Özellikle yaz aylarında sıvı ihtiyacı çok yukarılara çıkar. Komposto ve hoşaf gibi içecekler sıvı ihtiyacını karşılamanın yanı sıra bol vitamin ve mineral de sağlar. Böbreklerin çalışamsını düzenleyen ve güçlendirem kompostolar almamız gereken günlük vitamin miktarını da karşılar.

Kompostolar genellikle yemekler esnasında veya sonrasında tüketilir. Bu çok doğru bir alışkanlıktır. Çünkü yemek esnasında çiğnemeyi kolaylaştıran kompostolar, yemek sonrasında da hazımsızlığa iyi gelir. Ayrıca kompostoda bol miktarda posa bulunduğu için şişkinlik gibi sıkıntılara da iyi gelir, bağırsakların çalışmasını düzene oturtur.

En çok kompostosu yapılan meyveler arasında armut, ayva, elma, kayısı, şeftali, vişne ve kiraz bulunur. Meyve şekeri ile tatlandırıldığı için doğal yoldan şeker almamızı da sağlar. Böylece yapay şekerlerden uzak durmuş oluyoruz.

Armut kompostosu:

Armut neredeyse tamamı sudan oluşan bir meyvedir. Elma büyüklüğünde çekirdekli bir meyve olan armut çeşitli renkler ve tatlarda da olabilir.

Armut lif yönünden oldukça zengindir. Bağırsak hareketlerini düzenler ve bol miktarda C vitamini, bakır ve antioksidanlar içerir. Armut, vücuda hemene tki ederek enerji verir. Ateşi olan hastalara armut verilir. Bu sayede ateş düşürülebilir. Yaz aylarında nefes darlığından şikayetçi olan çocuklara 1 bardak armut suyu içirilebilir. Ayrıca armutun ses tellerine de iyi geldiği bilinmektedir.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber