Geri Dön

Yeşil Mucize Brokoli!

Havuçtakinden daha fazla beta karoten içerdiği bilinen brokoli, yenilebilen, yemeği yapılabilen, suyu tüketilebilen tam bir şifa deposu!

Yeşil Mucize Brokoli!

Beta karotenin, güçlü bir kanser savaşçısı olduğunu vurgulayan uzmanlar, yemek borusu, mide, bağırsak kanserleri tehlikesini azalttığını ifade ediyor. Bol miktarda beta kraten içeren brokoli bu yönüyle kanserle savaşan besin maddelerinden sayılıyor.

Haberin Devamı

B1 ve C vitamini de ihtiva eden brokoli taşıdığı renklere göre de, beyaz başlı, mor başlı ve yeşil başlı çeşit olarak üçe ayrılıyor. Haşlanarak tüketilen brokolinin haşlandığı suda kalan vitaminlerin değerlendirilmesi için yemeklerimize katarak tüketilebilir.

Çok miktarda kalsiyum içerdiği için kemik erimesine karşı da önleyici etkisiyle tanınan bu sebzeyi kalsiyumunu desteklemesi açısından yoğurtla birlikte tüketmeniz mümkün.

Kadınlar dikkat!

Antibiyotik özelliği de bulunan brokoli bol miktarda, göğüs kanseri riskini azaltan 'indole' maddesi içeriyor. İndole, göğüs kanserine neden olan östrojen bozukluklarını engelliyor. Ayrıca ABD'de yapılan bir araştırmada, brokolide bulunan bir maddenin, özellikle sigaranın yol açtığı akciğer rahatsızlıklarında hasarı azaltıcı etkisinin olabileceği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Bu küçük yeşil şifa ağaçlarının iktidarsızlık ve kısırlıkta da faydalı olduğu düşünülüyor. Türkiye'de geleneksel sebzelerden sonra sofralara girmiş olmasına rağmen büyük ölçüde tükeline brokoli hem şifalı hem de lezzetli olduğu için özel davetler için de kullanılıyor.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber