Geri Dön

Yulaflı çiçekler

2 yaş ve sonrası için yulaflı çiçekler tarifi...

Yulaflı çiçekler

Malzemeler

Haberin Devamı

1 su bardağı tam buğday unu

1 adet yumurta

1 adet limon

2 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı bal

1/2 su bardağı yulaf ezmesi

Yabanmersini veya frambuaz

Hazırlanışı:

Oda sıcaklığındaki tereyağı ve bal çırpılır. Yumurta ilave edilir. Frambuaz, yulaf karıştırılır. Tam buğday unu, limon suyu ve rendesi, zeytinyağı da ilave edilip hamur top haline getirilir. Minik yuvarlaklar yapılıp çiçek şekline getirilir. Tahta çubuklar saplanıp 180 C derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir. Meyveler ile süslenerek servis edilir.

Not: Mevsiminde taze frambuaz kullanabileceğiniz gibi, içinde olduğunuz mevsime uygun benzeri farklı bir meyve de kullanabilirsiniz.

Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu

Haberin Devamı

Güzel bir atıştırmalık. Burada ben yumurtaya değinmek istiyorum. Yumurta, çocukluk çağında önemli bir protein kaynağıdır. Alerji yapabileceği için genellikle 1 yaşından önce yumurta beyazını çocuklara önermemekteyiz.Yumurta insan vücuduna dışarıdan alınması gerekli olan amino asitleri içerir. Vücuda gerekli olan başta A, B, D, E ve birçok vitamini yüksek oranda barındıran iyi ve ucuz bir protein kaynağıdır. Mümkünse çocuklar için organik olanlarını tercih edin. Alırken güvenilir markalardan almaya özen gösteriniz. Yulafa gelince; Dünya Sağlık Örgütü tarafından yulaftaki proteinin süt, et ve yumurta kadar değerli olduğunu ortaya koymuştur. Yulaf proteini birçok amino asit içerir. Bu amino asitler lanin, aspartik, triptofan, treonin, metiyonin, sistin,ızolösin, lösin, lizin, fenilalanin,serintirozin, valin, arjinin, histidin, asit, glisin, glutamik asit, prolin bulundurur.

www.kidsgourmet.com.tr

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber