Geri Dön

Yumuşacık poğaçalar için öneriler

En sevilen hamur tariflerinden olan poğaçayı yumuşacık yapmak için önerilerimize kulak verin.

Yumuşacık poğaçalar için öneriler

Yumuşak poğaçaların püf noktası kullanılan malzemelerin kalitesi ve ekleniş biçimindedir. Poğaça hamurunu suyla değil süt veya yoğurt ile yoğurmak gerekir. Ayrıca eklenen un mutlaka elenerek koyulmalıdır. Aksi takdirde hamur sert olur.

Poğaçalarınız piştikten hemen sonra yumuşak olmasına rağmen soğuduğunda sertleşiyorsa içerisine koyduğunuz peynirleri yoğurtla karıştırmanızı öneririz. Bir kase yoğurda yarım kalıp beyaz peynir olacak şekilde peyniri ezip karıştırırsanız, poğaçalar soğuduktan sonra da içleri yumuşacık kalacaktır.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber