Geri Dön

10 Kasım günün menüsü Mevlîd yemekleri)

10 Kasım günün menüsü, günün anlam ve önemine uygun bir şekilde olsun istedik ve Mevlîd yemek tarifleri verdik. 10 Kasım günün menüsü Mustafa Kemal Atatürk'ü anma sebebiyle bugün Mevlîdlerde dağıtılan yemek tariflerini verecek. İşte 10 Kasım günün menüsü

10 Kasım günün menüsü Mevlîd yemekleri)

10 Kasım Türk milleti için hüznün, özlemin ve saygının aynı anda hissedildiği bir gündür. Bu nedenle 10 Kasım günün menüsü tariflerinde hayata gözlerini yuman tüm sevdiklerimiz için mevlüt yemekleri sunduk.


Mevlîd nedir?

Mevlîd; ölüm, ölüm yıl dönümü, sünnet töreni,hac döünüşü, doğum gibi özel gün ve gecelerde, Hz Muhammed'in doğumunu anlatan metnin makalı bir şekilde okunmasıdır.

Türk örf ve adetlerinde evinde Mevlîd okutan bir kişi çeşitli ikramlarda bulunur. 10 Kasım günün menüsü tariflerinde de Mevlîdlerde ikram edilen yemekleri sunuyoruz.


Nohutlu pilav tarifi

Un helvası tarifi

Su böreği tarifi


Ev yapımı ayran tarifi

Mevlîdlerin olmazsa olmazı ayrandır. Hazır ayranlar yerine evde mis gibi ayran yağmak ister misiniz?

Ev yapımı ayran için malzemeler


Yoğurt
Tuz
Su
Nane (isteye göre)

Ev yapımı ayran nasıl yapılır?


Yoğurdu derin bir kabın içine alıp çırpıçıyla tüm tortuları gidene kadar karıştırın. Daha sonra karıştırma işleri devam ederken içine önce tuz sonrada göz kararı suyunuzu ekleyin.

Bardaklara aldığınız ayranların içine dilerseniz taze nane yaprakları atabilirsiniz.

Afiyet olsun

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber