Geri Dön

13 Aralık günün menüsü (Misafir yemekleri)

13 Aralık günün menüsü ile misafirlerinize şahane bir sofra hazırlayabilirsiniz. Sofralarınızda değişik ve lezzetli yemekler görmek isteyen misafirleriniz için 13 Aralık günün menüsü size yardımcı olmaya devam ediyor. İşte enfes yemek tarifleriyle 13 Aralık günün menüsü.

13 Aralık günün menüsü (Misafir yemekleri)

13 Aralık günün menüsü, bugün hem sizin hem de misafirlerinizin bayılarak yiyecekleri birbirinden güzel yemeklerin en kolay yapılışını ve tariflerini veriyor. Böylelikle kendinizi çok yormadan harika bir sofra hazırlayabiliyorsunuz. Ancak yemeklerden önce ev temizliği için işinizi kolaylaştıracak birkaç küçük bilgi verelim.

Ev temizliği hakkında pratik bilgiler

*Eğer tavanız yandıysa; içine su doldurup 1 bardak da sirke ekleyin bu şekilde kaynatın. Daha sonra ocaktan aldığınızda 2 kaşık karbonat ilave edin ve ovalayın.
*Kesme tahtanızı temizlemek için bir kabın içine çamaşır suyu ve su koyun. Kesme tahtanızı da kabın içine koyun.
*Bulaşık makinenizin temizlenmesi için çalıştırmadan önce bir bardağın içine sirke koyun ve bardağı üst çekmeceye yerleştirin.
*Kıyafetinize yağ döküldüyse üzerine hemen tebeşir sürün.
*Makyaj fırçanızı bebek şampuanıyla yıkadıktan sonra iyice kurulayın.
*Spor ayakkabılarınızın beyaz yerlerini temizlemek için diş macunu ile ovalayın.

13 Aralık günün menüsü tariflerinde neler var?

Erişteli yeşil mercimek çorbası tarifi

Çabuk kurabiye

Damla çikolatalı kek tarifi

Mevlana böreği tarifi

Sac kavurma tarifi

Nefis acuka tarifi

Mercimek köftesi tarifi

Misafir sofrasında olmazsa olmazlardan biri de mercimek köftesidir. Hem kolay yapımı hem de lezzetli tadı ile herkesin gözdesi olan mercimek köftesi nasıl yapılır?


Mercimek köftesi malzemeleri
1 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
1 kuru soğan
1 maydonoz
½ çay bardağı sıvı yağ
1 taze soğan
2 yemek kaşığı salça
3 su bardağı su
Dilediğiniz kadar tuz
Kimyon, pulbiber, karabiber

Mercimek köftesi yapılışı
Mercimeklerinizi iyice yıkayın ve süzün. Daha sonra bir tencerenin içinde yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu çekince içine ince bulguru ekleyin.

35 dakika tencerenin kapağı kapalı bir şekilde bekletin. Daha sonra, soğanı ince ince doğrayıp salçayla kavurduktan sonra ocaktan aldığınız mercimeklerin içine ekleyin.

Üzerine baharatlarınızı taze soğanınızı ekleyin ve biraz soğuduktan sonra iyice karıştırın. Parçalara ayırarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber