Geri Dön

8 Kasım günün menüsü (Çocuk tarifleri)

8 Kasım günün menüsü çok çocukları mutlu edecek. Günün menüsü tariflerimizle her gün birbirinden değişik, herkese hitap eden lezzetli yemekleri yapıyoruz. 8 Kasım günün menüsü ise çocuklarımıza özel olacak. İşte 8 Kasım günün menüsü ve çocuk tarifleri

8 Kasım günün menüsü (Çocuk tarifleri)

PembeNar olarak çocuklarımızı unutmadık ve 8 Kasım günün menüsü tariflerimizi onların seveceği lezzetlerden hazırladık. Annelerin işini kolaylaştıracak 8 Kasın günün menüsü tariflerini vermeden önce çocukların yemek alışkanlıklarından bahsedelim.

Çocuklar neden her yemeği yemez?


Aslında bu konu çocuğa nasıl yaklaştığımızla ilgili bir durumdur. Eğer zorunda tutup hiçbir açıklama ikna çabası olmadan istemediği bir yemeği yedirirsek, istemediği yemeklerin sayısı her geçen gün biraz daha artacaktır. Ancak gerekli bilgi, ikna etmek için kurulan diyalog, ya da o yemeği sevdirmek için deneyeceğiniz başka yöntemler çocuğu yumuşatacaktır.

8 Kasım gününü menüsü tariflerinde ise bunların hiçbirini yapmadan çocuklarınızın rahatlıkla yiyebileceği yemekleri veriyoruz.

8 Kasım gününü menüsü tariflerinde neler var?


Mısır çorbası


Somon köfte


Tavada pratik patates böreği

Kızarmış dondurma tarifi

Ev yapımı vişne suyu


Hangi çocuk vişne suyunu sevmez ki. Hele ki ev yapımı vişne suyu ise anneler de gönül rahatlığıyla içirirler. Peki vişne suyunu evimizde nasıl yapabiliriz.

Vişne suyunun malzemeleri
1 kilo çekirdekleri çıkarılmış vişne
3,5 – 4 Litre su
2,5 su bardağı toz şeker
Yarım limon

Vişne suyu nasıl yapılır?


Derin bir tencerenin içine vişneleri, şekeri ve suyu alın. Orta derece ateşte kaynatmaya başlayın. Kaynayınca limon suyunu ekleyin ve ocağınızın altını kısın. Kaynatma işlemi devam etsin. Vişneler iyice yumuşayınca kapatıp soğumaya bırakın.
Afiyet olsun

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber