Geri Dön

Çıtırtısını komşunuz duyacak! Börek yaparken yufkanın arasına ve üstüne mutlaka sürün

Çayın yanına, misafirlerinize ikram edebileceğiniz çıtır çıtır börek tarifi ile karşınızdayız. O kadar çıtır ki sesini neredeyse komşunuz duyacak. Yufka açma derdi olmadan hazır yufka ile yapılan bu börek hem pratik hem de lezzetli. Ancak böreğin çıtır çıtır olmasının püf noktası var. Yufkanın arasına ve üstüne süreceğiniz o sos…

Çıtırtısını komşunuz duyacak! Börek yaparken yufkanın arasına ve üstüne mutlaka sürün

Çay saatlerinizde misafirlerinizi büyüleyecek, çıtır çıtır bir börek tarifiyle karşınızdayız. Bu pratik ve lezzetli tarif, hazır yufka kullanarak yufka açma derdini ortadan kaldırıyor. İçine katacağınız özel sos ve yöntemle böreğinizi o kadar çıtır hale getireceksiniz ki, sesini neredeyse komşularınız bile duyacak. Çay saatlerinizde damaklarınızı çatlatan o böreğin püf noktası…

Haberin Devamı

PÜF NOKTASI SOSUNDA

Böreğinizin çıtır çıtır olmasını istiyorsanız yufka arasına ve üzerine sos sürmek oldukça önemli. Klasik soslardan farklı olan bu sos böreğinizin çıtır çıtır olmasını sağlıyor. Yarım su bardağı tereyağı, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt, 1 adet yumurta ile sos yapıyoruz.  Yufkanın arasına ve son olarak üstüne sürüyoruz.

Peynirli Çıtır Tepsi Böreği Tarifi

Malzemeler

5 adet yufka

1 kutu böreklik peynir

İsteğe göre maydanoz

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

(Peynir tuzlu ise tuza gerek olmayacak.)

Böreğin Sosu İçin:

Yarım su bardağı tereyağı

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

1 adet yumurta

YAPILIŞI

Öncelikle böreğin sosunu hazırlıyoruz. Tereyağı, sıvı yağı, süt ve yumurtayı çelik bir tencerede karıştırarak hafifçe ısıtıyoruz. Isıtırken karışımın kaynamamasına dikkat ederek içerisindeki yumurta pişmesini engelliyoruz.

Haberin Devamı

Sosu hazırladıktan sonra böreğin iç harcını yapmak için peyniri rendeliyoruz. İsteğe bağlı olarak maydanozu doğrayıp, pul biber ve karabiberi de ekleyerek harcı karıştırıyoruz.Yağladığımız tepsiye bir yufka koyuyoruz ve üzerine hazırladığımız sostan sürüyoruz. Ardından bir kat daha yufka serip iç harçtan koyuyoruz. Böreği bir kat sos bir kat iç harç şeklinde sıralayarak devam ediyoruz.

İşlem bittikten sonra böreği dilimlere ayırıyoruz. 5. yufkanın üzerine kalan sosu sürüp, tereyağlı bir dokunuş ekliyoruz. İsteğe bağlı olarak çörek otu veya susam serpiştiriyoruz.

Hazırladığımız böreği 200 derece önceden ısıtılmış fırında, üzeri güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. Ancak altının da iyi bir şekilde pişmesine dikkat ediyoruz.

Sıcak servis yaparak, böreğin çıtır çıtır lezzetini doyasıya yaşayabilirsiniz. Afiyet olsun!

 

 

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber