Geri Dön

Ege’den gelen güzellik! Bal Kabağı Sinkonta tarifi

Ege’nin özel lezzetlerinden olan Bal Kabağı Sinkonta yemeğini daha önce hiç tatmadıysanız denemelisiniz. Farklı lezzet arayışında olanlar için alternatif olan bu tarifin yapımı da oldukça basit. Bal Kabağı Sinkonta nasıl yapılır? İşte Bal Kabağı Sinkonta tarifi

Ege’den gelen güzellik! Bal Kabağı Sinkonta tarifi

Ege'nin özel lezzetlerinden olan Bal Kabağı Sinkonta yemeği, hem lezzetiyle hem de besleyici değeriyle öne çıkan bir tariftir. Bu yemeği denemek isteyenler için oldukça kolay bir tarif sunulmaktadır.  Bu tarif, farklı tatlar arayanları memnun edecek bir seçenektir ve yapımı oldukça basittir. İşte Ege’nin yöresel lezzeti Sinkonta tarifi

Haberin Devamı

Bal Kabağı Sinkonta Tarifi

Malzemeler:

500 gram bal kabağı

1 çay bardağı zeytinyağı

2 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

2 adet orta boy soğan

3 diş sarımsak

Tuz

Karabiber

Yapılışı:

Bal kabağını güzelce yıkayın ve kabuğunu soyduktan sonra dilimleyin. Dilimlenmiş bal kabağını bir borcama dizin.

Bir kasede zeytinyağı, domates salçası, biber salçası, tuz ve karabiberi karıştırın. Hazırladığınız sostan bal kabağının üzerine dökün ve karıştırarak her tarafının sosla kaplanmasını sağlayın.

Soğanları ince dilimler halinde doğrayın. Sarımsakları da isteğe bağlı olarak doğrayabilir veya ezerek kullanabilirsiniz.

Hazırladığınız soğanları ve sarımsakları soslanmış bal kabağının üzerine serpiştirin.

Haberin Devamı

Fırını önceden 180 dereceye ayarlayın ve ısıtın. Hazırladığınız bal kabağını fırına verin ve yaklaşık olarak 30-35 dakika kadar pişirin.

Bal kabağının yumuşamasını ve sosunun iyice içine işlemesini sağlayın.

Pişen bal kabağını fırından çıkarın ve isteğe bağlı olarak üzerine sarımsaklı yoğurt, tereyağı ve taze doğranmış maydanoz ile servis yapın. Afiyet olsun!

 

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber