Geri Dön

İngilizlerin en sevdiği salatalar arasında... Eti sevenler için Tai Biftek Salatası tarifi!

Tayland’da yaygın lezzetler arasında yer alan Tai Biftek salatası sadece Taylandlıların sevdiği bir salata değil İngilizlerinde en sevdiği lezzetler arasında yer alıyor. Acı tatlı ve ekşinin bir arada bulunduğu bu salatanın tarifini ise sizinle paylaştık.

İngilizlerin en sevdiği salatalar arasında... Eti sevenler için Tai Biftek Salatası tarifi!

İngilizlerin son dönemlerde popüler lezzetleri arasında yer alan ve Tayland’a özgü olan Tai Biftek Salatasını sizin için evinize getirdik. Et ile birlikte hem protein kaynağı sağlıyor içeriğindeki marullarla sağlıklı ve doyurucu bir öğün oluyor. Son zamanlarda popüler hale gelen Tai Biftek Salatası tarifini sizin için paylaştık…

Haberin Devamı

Tai Biftek Salatası Tarifi

Sos için

1/2 çay kaşığı Tayland biberi, çekirdeği çıkarılmış ve ince kıyılmış

1/4 çay kaşığı ince kıyılmış sarımsak (1/2 küçük diş)

1 yemek kaşığı ince kıyılmış kişniş/kişniş sapları

2 1/4 çay kaşığı beyaz şeker

2 yemek kaşığı balık sosu

3 yemek kaşığı limon suyu

1 yemek kaşığı üzüm çekirdeği yağı (veya kanola veya bitkisel yağ)

1 küçük tutam koşer tuzu

Salata için:

200 – 250 g kaliteli dana biftek – sığır filetosu, oda sıcaklığındo

1 yemek kaşığı yağ (bitkisel, fıstık veya kanola yağı)

1/4 çay kaşığı tuz ve karabiber

2 dolu su bardağı karışık marul yaprağı

10 çeri domates, ikiye bölünmüş

1/4 küçük kırmızı soğan, çok ince dilimlenmiş

1/2 salatalık (isteğe bağlı çekirdek)

1/4 bardak kişniş/kişniş yaprağı

Haberin Devamı

1/4 bardak nane yaprağı

Sos yapılışı:

Taylan biberini, sarımsağı, kişniş saplarını ve küçük bir tutam koşer tuzu havana koyun. Pürüzsüz bir macun oluşana kadar öğütün.

Kalan sos malzemelerini ekleyin. Şekeri, limon suyunu ve balık sosunu damak tadınıza göre ayarlayın. Bir kenara koyun.

Biftek yapılışı:

Yüksek ateşte tavayı önceden ısıtın.

Sığır etinin her iki tarafını da 1/2 yemek kaşığı yağla gezdirin, ardından üzerine bir tutam tuz ve karabiber serpin. Sığır etini damak tadınıza göre pişirin.

Eti tavadan bir tabağa çıkarın. Folyo ile gevşek bir şekilde kaplayın ve 10 dakika dinlenmeye bırakın.

Salata yapılışı:

Marulu bir kaseye koyun, 1 yemek kaşığı hazırladığınız sosu gezdirin.

Sığır etini ince bir şekilde dilimleyin ve kalan salata malzemeleriyle birlikte bir kaseye koyun. Kalan sosu yavaşça dökün.

Salatanıza yer fıstığı serpin. Ekstra kişniş/kişniş ve nane yapraklarıyla süsleyin.

 

 

 

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber