Geri Dön

Kahvaltı sofralarının gözdesi krep tarifi! Bu yöntemle asla yağ çekmiyor

Krep, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İnce ve yumuşak dokusu, çeşitli doldurmalarla mükemmel bir uyum içinde olan krepler, lezzetli bir seçenek sunar. Ayrıca, herkesin severek yediği pratik bir kahvaltı seçeneğidir. Ancak, bazen krep yaparken kreplerin fazla yağ çekmesi sorunuyla karşılaşabiliriz. Bu yöntemle pişirince krep asla yağ çekmiyor….

Kahvaltı sofralarının gözdesi krep tarifi! Bu yöntemle asla yağ çekmiyor

Cızlama veya akıtma olarak da bilinen krep Türkiye’de kahvaltı öğününde tüketilen lezzetler arasında yer alır. Un, süt, yumurta gibi temel malzemelerle tavada pişirilir. Sosis, salam, sucuk, peynir, pekmez veya bal gibi gıdalarla da tüketilebilir. Ancak fazla yağ çeken krepi kimse yemek istemez. Eğer krepleriniz fazla yağ çekiyorsa sizde bu yöntemi deneyin.

Haberin Devamı

Krep tarifi

Malzemeler:

1 su bardağı un

1 su bardağı süt

1 büyük yumurta

1 yemek kaşığı tuz

1 çay kaşığı şeker

1 çay kaşığı şekerli vanilin  (isteğe bağlı)

Pişirme kağıdı

Yapılışı:

Başlamadan önce, tüm malzemelerin oda sıcaklığında olduğundan emin olun. Bu, krep hamurunun daha pürüzsüz ve daha iyi karışmasını sağlar.

Bir karıştırma kabında, un, şeker ve tuzu iyice karıştırın. Eğer kullanacaksanız, şekerli vanilini de ekleyin.

Ayrı bir kasede, sütü, yumurtayı çırpın ve un karışımına ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırın. Hamurun topaksız ve pürüzsüz olmasına özen gösterin.

Teflon bir krep tavasını orta ateşte ısıtın. Tavanın ısındığından emin olun.

Yağsız pişirme kağıdını tavanın yüzeyine yayın ve üzerine hafif yağ dökün. Bu, kreplerin yapışmasını önler.

Haberin Devamı

Tavaya bir kepçe yardımıyla hamur dökün ve hızla yayarak inceltin. Hamurun her yerine eşit olarak yayılmasına dikkat edin.

Kreplerin üzerinde kabarcıklar oluşmaya başladığında ve kenarları hafifçe kahverengiye döndüğünde, spatula yardımıyla krepin altını kontrol edin. Eğer alt tarafı kızardıysa, krepinizi çevirin ve diğer tarafı da pişirin.

Krepleri bir tabağa alın ve sıcak servis yapın. İsteğe bağlı olarak reçel, bal, taze meyveler veya çikolata parçacıkları ile süsleyebilirsiniz.

Krep yapımının püf noktaları

Doğru Krep Tavası Kullanımı: Tavanın yüzeyi, anti yapışkan bir kaplamaya sahip olan tava veya tava pişirme kağıdı kullanarak yağsız krepler yapabilirsiniz. Bu, kreplerin yapışmasını önler ve yağ kullanımını azaltır.

Isı Ayarı: Tavanın ısısını doğru bir şekilde ayarlamak önemlidir. Orta düşük ateşte pişirme yapmak, kreplerin altının yanmadan mükemmel bir şekilde pişmesini sağlar. Tavayı önceden iyice ısıtın.

Yağsız Pişirme Spreyi: Eğer tava kullanmıyorsanız, yağsız pişirme spreyi kullanarak tavayı hafifçe yağlayın. Bu, kreplerin yapışmasını engellerken yağ kullanımını minimumda tutar.

Un ve Süt Oranı: Krep hamuru hazırlarken, un ve süt oranını doğru ayarlamak önemlidir. İnce bir hamur elde etmek için hamurunuz çok yoğun olmamalıdır.

Krep Tavanı Hafifçe Yağlama: İlk krep pişirilmeden önce, tavanın yüzeyini hafifçe yağlayın veya yağsız pişirme spreyi kullanın. Bu, ilk krebin yapışmasını önler ve diğerleri daha az yağ gerektiren şekilde pişer.

Haberin Devamı

Spatula Kullanımı: Krep pişerken spatula kullanırken dikkatli olun. Krebi dikkatlice çevirin ve altının yanmadığından emin olun.

Kısa Pişirme Süresi: Kreplerinizi fazla uzun süre pişirmek yağ çekmelerine neden olabilir. Krepler, kenarları hafifçe kahverengiye döndüğünde ve üzerlerinde kabarcıklar oluştuğunda genellikle pişirilmeye hazırdır.

 

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber