Geri Dön

Nokul yemek için Karadeniz’e gitmenize gerek yok! Ustası nokulun sırrını verdi

Karadeniz mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan nokul, özellikle Karadeniz bölgesinde oldukça popülerdir. Ancak, Karadeniz'e gitmeden de bu lezzeti evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Ustası tarafından verilen nokul tarifi ile misafirlerinize değişik lezzetler veya çayın yanına evinize yapabilirsiniz.

Nokul yemek için Karadeniz’e gitmenize gerek yok! Ustası nokulun sırrını verdi

Karadeniz'in enfes lezzetlerinden biri olan nokul, kıyır kıyır dokusu ve doyurucu iç harcıyla herkesi cezbediyor. İşte evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzetli tarifin detayları…

Haberin Devamı

NOKUL TARİFİ

Hamur için Malzemeler:

1 adet yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ

125 gram tereyağı

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı şeker

1 şişe soda

Bir fiske tuz

1 yemek kaşığı sirke

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

İç Harcı için Malzemeler:

3 su bardağı çekilmiş fındık veya ceviz

1 su bardağı şeker

1 su bardağı kuru üzüm (malzemeleri isteğinize göre azaltıp artırabilirsiniz)

Arasına sürmek için:

Yarım su bardağı sıvı yağ ve 150 gram eritilmiş tereyağı karıştırılacak

Hamurları Açmak için:

1 paket nişasta ve 1 bardak un karıştırılacak

Yapılışı:

İlk olarak, tereyağını eritin ve soğumasını bekleyin.

Büyük bir leğende yumurta, sıvı yağ, yoğurt, şeker, soda, tuz, sirke ve kabartma tozunu iyice karıştırın.

Ardından, soğumuş tereyağını da ekleyerek karışıma yedirin.

Haberin Devamı

Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı özlü ve yumuşak olmalıdır.

Hazırladığınız hamurdan cevizden biraz büyük bezeler yapın ve tepsiye dizin.

Bezeleri üçerli gruplar halinde alıp elimizle bastırarak açın. Aralarına nişasta ve un karışımından serpin.

Açılan hamurlara hazırladığınız yağlı karışımdan sürün ve üzerlerine fındık veya cevizli iç harçtan serpin.

Kenarlardan içe doğru kıvırarak sıkı bir şekilde rulo yapın ve 6-7 cm uzunluğunda kesin. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.

Tüm hamurları aynı şekilde işleyin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkan nokulları ılınmaya bırakın ve sonra servis yapın.

 

 

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber