Geri Dön

Waffle makineniz yoksa dert etmeyin! Tavada şipşak waffle tarifi

Waffle makinenizin olmaması sizi waffle keyfinden mahrum bırakmasın! Evde şipşak waffle tarifi ile lezzetli waffle'lar hazırlamak oldukça mümkün. İşte size waffle makinesi kullanmadan evde kolayca yapabileceğiniz şipşak waffle tarifi…

Waffle makineniz yoksa dert etmeyin! Tavada şipşak waffle tarifi

Waffle, dünya genelinde sevilen ve popüler bir hamur işi atıştırmalığıdır. Waffle hamuru, un, şeker, süt, yumurta, tuz ve kabartma tozu gibi temel malzemelerden oluşur. Ülkemizde waffle tatlı olarak tercih edilir ve kalın ve kabarık dokusuyla, tatlı veya tuzlu malzemelerle servis edilir. Pişirme esnasında özel olarak kullanılan makineleri vardır. Eğer yoksa evinizde hemencecik yapabileceğiniz tarifler de mevcut…

Haberin Devamı

Makinesiz Waffle Tarifi

Malzemeler:

1 su bardağı süt

Yarım çay bardağı şeker

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 adet yumurta

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 paket vanilya

Yarım çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)

1,5 su bardağı un

Hazırlık Aşamaları:

İlk olarak yumurta ve şekeri, mikser yardımıyla iyice çırpın. Karışım kabarana kadar çırpma işlemine devam edin.

Sıvı yağı ve sütü ekleyip tekrar çırpın, böylece tüm malzemeler güzelce karışsın.

Vanilya ve kabartma tozunu da ekledikten sonra karışıma tarçın eklemeyi tercih edebilirsiniz. Tarçın, waffle'lara hoş bir tat ve aroma katar.

Unu yavaşça ekleyerek karıştırın ve akıcı bir kek hamuru kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin. Hamurunuz fazla katı olmamalı.

Waffle makinesi kullanmadan, büyük bir tavayı ısıtın ve hafifçe yağlayın. Tava ısındığında, waffle hamurunuzdan bir kepçe kadar alın ve tavaya dökün. Hamuru yayarak düzgün bir şekil verin.

Haberin Devamı

Waffle hamuru tavada pişerken, alt tarafı güzelce kızarana kadar bekleyin. Bu işlem birkaç dakika sürebilir.

Daha sonra waffle'ın diğer tarafını çevirin ve diğer tarafı da altın rengi olana kadar pişirin.

Waffle'ınız hazır olduğunda ocaktan alın ve sıcak servis yapın.

Waffle yaparken bu püf noktalara dikkat

Tavada waffle yaparken daha iyi sonuçlar elde etmek için dikkate almanız gereken bazı püf noktaları aşağıda bulabilirsiniz:

Waffle'ı tavada pişirmeye başlamadan önce tavayı iyi bir şekilde ısıtın. Orta-yüksek ateş genellikle uygundur. Aşırı yüksek ısıda waffle hızlıca yanabilir, aşırı düşük ısıda ise pişirme süresi uzar ve waffle çıtır olmaz.

Tavanın altına hafifçe yağ sürmek, waffle'ın yapışmasını önler. Ayrıca, yağ kullanmaktan kaçınıyorsanız, teflon bir tavayı tercih edebilirsiniz, bu tür tavalarda yapışma sorunu daha azdır.

Waffle hamurunu tavaya dökerken, hamurun düzgünce dağıldığından ve tavaya eşit şekilde yayıldığından emin olun. Böylece waffle'ınızın kalın ve ince bölgeleri eşit olur.

Waffle'ın alt tarafı iyice kızardığında ve kabardığında, tavayı dikkatle çevirin. İkinci tarafı da aynı şekilde pişirin. Her iki tarafın da altın rengi olması için gereken süre tavaya ve ısısına bağlı olarak değişebilir.

Haberin Devamı

Her waffle için aynı miktarda hamur kullanmaya çalışın, böylece her waffle aynı boyutta olur. Fazla hamur kullanmak, tavada taşmasına neden olabilir.

Tavanın altına yapışmaması için waffle'ı dikkatle çevirin. İdeal olarak, tavayı tamamen çevirin, böylece waffle'ın her iki tarafı da eşit şekilde pişer.

 

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber