Geri Dön

Yumuşacık pişi tarifi! Böyle yapınca puf puf kabarıyor

Türk mutfağında kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan pişi özellikle yumuşak ve kabarık daha çok seviliyor. Yapımı esnasında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Pişiyi böyle yaparsanız yumuşacık oluyor ve balon gibi şişiyor.

Yumuşacık pişi tarifi! Böyle yapınca puf puf kabarıyor

Türk mutfağının kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan pişi, özellikle yumuşak ve kabarık dokusuyla büyük beğeni topluyor. Bu lezzetli hamur işini hazırlarken, dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta bulunmaktadır. İşte pişi yaparken yumuşacık ve balon gibi şişmiş bir sonuç elde etmek için dikkate almanız gereken bazı ipuçları.

Haberin Devamı

YUMUŞACIK PİŞİ TARİFİ

Malzemeler

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı ılık su

Yarım yaş maya veya 1 paket instant maya

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı şeker

5 su bardağı un

Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı

İlk olarak, yoğurma kabına ılık suyu, sütü, mayayı ve şekeri ekleyerek mayayı iyice eritin.

Ardından, un ve tuzu ekleyip, homojen bir karışım elde edene kadar iyice yoğurun.

Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek, gerektiğinde biraz daha un ilave edebilirsiniz.

Hamur, ele yapışan kıvamda olmalıdır.

Yoğurma işleminden sonra hamuru örtüp, yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.

Mayalanma işleminden sonra, hamurdan küçük parçalar alarak, elimizde biraz yağ ile açın. Ortasını delelim ve kızgın yağda her iki tarafını da kızartarak pişirin.

Haberin Devamı

PİŞİ PÜF NOKTALARI

Pişi yaparken lezzetli ve kabarık bir sonuç elde etmek için bazı püf noktalara dikkat etmek önemlidir. İşte pişi yaparken dikkate almanız gereken bazı ipuçları:

Hamurun Kıvamı:

Hamurunuzun kıvamını doğru ayarlamak önemlidir. Hamurunuz çok sertse pişileriniz sert olabilir, çok yumuşaksa dağılabilir. Kıvamı ayarlamak için azar azar un ekleyip yoğurun.

Maya Kontrolü:

Maya, pişilerin kabarmasını sağlayan önemli bir faktördür. Taze maya kullanmaya özen gösterin ve mayalanma süresine dikkat edin. Hamurunuzu mayalandırırken sıcaklık da önemlidir.

Yağın Sıcaklığı:

Pişileri kızgın yağda kızartmalısınız, ancak yağın aşırı sıcak olmamasına da dikkat edin. Aşırı sıcak yağ pişilerin hemen yanmasına neden olabilir.

Hamurun Kabarması:

Hamurunuzun kabarması için mayalanma süresini göz önünde bulundurun. Hamurunuzun iki katına çıkması gerekiyor. Hamuru mayalandıktan sonra şekil verirken de dikkatli olun.

Pişirme Süresi:

Pişileri her iki tarafını da güzelce kızartana kadar pişirin. Altın rengi alana kadar bekleyin.

Pişileri Kağıt Havlu Üzerine Alın:

Kızaran pişileri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını emmelerine yardımcı olun.

 

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber