Geri Dön

Evde dondurma tarifi

Yaz deyince aklımıza ilk gelenlerden biri dondurma kuşkusuz… Büyük küçük demeden herkesin sevdiği dondurma evde yapılınca ayrı bir lezzetli oluyor… İşte evde dondurma yapımının tarifi ve gerekli malzemeler:

Evde dondurma tarifi
  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 yumurta
2 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
2 paket krem şanti
Kakao
Çikolata parçası

Evde Dondurma Nasıl Yapılır?

Yumurta ve şeker 10 dakika kadar çırpılır.

Üzerine süt ve krem şanti ilave edilir ve 10 dakika daha çırpılır.

Karışımın yarısı kapalı bir kaba döküldükten sonra dondurucuya koyulur.

Diğer kalan karışımın üzerine kakao ve çikolata parçaları konur.

Ardından o da dondurucuya konup, donana kadar bekletilir.

Şık bir sunum için

Dondurmayı servis yapmadan 10 dakika önce buzluktan çıkarıp hafifçe yumuşamasını bekleyin. Dondurma kaşığını soğuk suya batırıp çıkarın ve dondurmayı kuplara koyun. Üzerini meyveler ve nane yapraklarıyla süsleyip daha şık bir görüntü elde edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber