Geri Dön

Mantar yemekleri tarifi

Mantar tadına doyum olmayan lezzetli, yapılı kolay bir sebzedir. Mantar yemekleri ev halkının damat tadı ne olursa olsun çeşitlendirilebilir. Peki, neler yapabiliriz? İşte mantar yemekleri...

Mantar yemekleri tarifi

İster et yemeği olsun, ister börek olsun mantar her damat tadına uygun şahane bir lezzet. Mantar yemekleri yapımı kolay olması nedeniyle de çok tercih edilir.

Mantar yemekleri yaparken nelere dikkat etmelisiniz


Öncelikle aldığınız mantarların yenilebilir bir çeşit olduğuna emin olmalısınız. Marketlerde satılanlar genellikle kültür mantarıdır ve yenebilir. Ancak mantarlarınızı kendiniz topluyorsanız bu uyarıyı dikkate almalısınız.

Yaptığınız yemeklere çok fazla su koymamaya dikkat edin. Çünkü mantar yemekleri yaparken ihtiyaç olan su mantarın kendisinden alır.

Mantar yemekleri nelerdir?


Mantarlı Et Sote Tarifi

Mantar çorbası tarifi


Kremalı mantarlı tavuk sote tarifi


Mantarlı börek


Çocuklar için mantar yemekleri

Çocuklara yemekleri sevdirmenin artık çok kolay yöntemleri var. Sevdikleri yemeklerle sevdirmeye çalıştığınız yemekleri birleştirdiğinizde gerçekten işe yarıyor.

"Çocuğum mantar sevmiyorsa ne yapabilirim?"

Bunun için en güzel yöntem mantarları kızartmanız. Yanına da patates kızartması koyarsanız çocuğunuzun kalbini feth etmiş olacaksınız.

Kızarmış mantar nasıl yapılır?

Kültür mantarlarını saplarından ayırarak üst kısmının kabuklarını soyunuz. Bir kabın içinde un, tuz, kuru maya, şeker ve bir miktar suyu çok koyu olmamak şartıyla hamur haline getirin. Mantarları önce yumurtaya sonra hamura batırarak kızartın.

Hepinize afiyet olsun

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber