Geri Dön

Havuç çorbası tarifi

Havuç çorbası tarifi, kış mevsimi bitmeden bahara sağlıklı ve dinç bir şekilde girmenizi sağlayacak, bol bol tüketilmesi gereken bir çorba tarifidir. Havuç içerisinde bolca lif ve çeşitli vitamin ve mineraller barındırması dolayısıyla, sağlık açısından oldukça faydalıdır. Havuç çorbası tarifini henüz bilmiyorsanız ve havuç çorbası nasıl yapılır diye soruyorsanız işte havuç çorbası tarifi:

Havuç çorbası tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 1 adet soğan
- 5 adet havuç
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 küp şeker büyüklüğünde taze zencefil
- 2 diş sarımsak
- 1 kavanoz kemik suyu
- 2 su bardağı su
- Tuz, karabiber, üzeri için krema

Havuç Çorbası Nasıl Yapılır?

1. Adım: Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında kavurun, havuçları ekleyip kavurmaya devam edin.

2. Adım: Havanda dövdüğünüz sarımsak ve zencefilleri ekleyin, kemik suyu ve 2 su bardağı suyu ilave edin.

3. Adım: Kaynadıktan sonra kısık ateşte malzemeler yumuşayana kadar pişirin. Damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyin.

4. Adım: Blender ile çorbanızı pürüzsüz bir karışım haline getirip, üzerini krema ve taze soğanla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Havuçla aynı zamanda enfes lezzetle farklı tarifler de hazırlayabilirsiniz. Havuçla yapılan diğer tariflerin neler olduğunu merak ediyorsanız aşağıda vermiş olduğumuz linklere tıklayabilirsiniz.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber