Geri Dön

Kayısı hoşafı tarifi

Kayısının mevsimiyken hoşaf hazırlayıp hem yazın hem de kışın tüketmek için saklayabilirsiniz.

Kayısı hoşafı tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 kilo kayısı
3 bardak şeker
12 bardak su

Kayısı Hoşafı Nasıl Yapılır?

Kayısıların çekirdeklerini çıkarın.

2-3 parçaya bölerek küçültün.

Tencereye su ve şekeri koyup şekeri eritin.

Kaynamaya başlayınca kayısıları ilave edip 20 dakika kadar kaynatın.

Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber