Lahana dolması tarifi

İşte lahananın en değişik lezzetlerinden olan lahana dolması tarifi...

15.09.2015 Salı Güncelleme : 15.09.2015-10:29 Salı
Lahana dolması tarifi malzemeleri
 
Dolmalık lahana
2 bardak pirinç
250 gram kıyma
3 doğranmış soğan
1 rendelenmiş domates
1 rendelenmiş soğan
Maydonoz, salça, pulbiber, karabiber, kimyon, tuz
1 çay bardağı top halinde sumak
 
Lahana dolması tarifi hazırlanışı
 
Sumağa bir bardak su ekleyip bekletin.
 
Tencerede su kaynatıp lahanayı sarılabilecek yumuşaklığa gelene kadar haşlayın.
 
Pirinci yıkayıp kaba koyun ve dumak dışında tüm malzemeleri karıştırın.
 
Lahanaların içine koyup sarın ve tencereye dizin.
 
Üzerine tuzu ve süzülen sumak suyunu ve üzerini geçecek kadar su ekleyip pişmeye bırakın.
 
45-50 dakika içinde pişmiş olacaktır.
 
Afiyet olsun!