Geri Dön

Mercimekli beyaz lahana tarifi

Bütün ailenizin bayılacağı pratik sarma tarifi…

Mercimekli beyaz lahana tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 50 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 çay bardağı yeşil mercimek

1 su bardağı ince bulgur

1 küçük boy lahana

1.5 su bardağı su

Yarım demet maydanoz

1 büyük soğan

2 çorba kaşığı domates püresi

100 gr kıyma

1 çorba kaşığı kuru nane

Tuz

Karabiber

1 kahve fincanı zeytin yağı

1 limon

Mercimekli Beyaz Lahana Nasıl Yapılır?

Mercimeği yıkayıp süzün. Sıcak suda yarım saat bekletin.

Lahananın yapraklarını ayırıp kaynar suda 5 dakika kadar haşlayın ve süzün.

Maydanozu temizleyip kıyın. Soğanı soyup kıyın. Mercimeği bir kaba alın.

Kıymayı kendi yağıyla hafifçe kavurun. Bulgur, maydanoz, soğan, salça, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.

Lahana yapraklarının büyüklerini iki parçaya kesin. Geniş kenarına bir kaşık kadar iç malzeme yerleştirip katlayın ve sarın.

Düz tabanlı bir tencereye lahananın dış yapraklarını döşeyin.

Sarmaları dizip üzerine zeytinyağını gezdirerek dökün. Su ekleyin.

Sarmaların üzerini porselen bir tabakla kapatın. Kısık ateşte 45 dakika pişirin.

Sıcak servis yapın. Mercimekli beyaz lahana sarması artık hazır, afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber