Geri Dön

Çılbır Tarifi

Çılbır tarifi, ister kahvaltı öğünü ister akşam yemeği kurtarıcısı olarak tüketebileceğiniz en doyurucu yemeklerden biri. Çılbır tarifi sayesinde bir anda gelen misafirleri ya da ne pişirsem diye düşündüğünüz bir akşamı kolayca kurtarabileceksiniz. Peki, çılbır nasıl yapılır? İşte çılbır tarifi...

Çılbır Tarifi
  • Ocakta
  • 3 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

6 bardak su
3 yumurta
1 kaşık üzüm sirkesi
3 kaşık yoğurt
1 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı tereyağI
Pul biber - kekik - tuz

Çılbır Nasıl Yapılır?

Çılbır, yumurta içeren her yemekte olduğu gibi en doyurucu tariflerden biri. Çılbır tarifini ister dolapta pişirecek bir şey bulamadığınızda ister aniden gelen misafirleriniz için tek çeşit bir akşam yemeği olarak sunabileceğiniz gibi isterseniz kahvaltı öğünü olarak tüketebilirsiniz. Fakat her ne olursa olsun çılbır tarifi en büyük kurtarıcınız olacak. Peki, çılbır nasıl yapılır? İşte çılbır tarifi...

1. adım: Suyu derin bir kaba ekleyin ve fokurdamaya başlar başlamaz altını kısın.

2. adım: Kaynayan suya sirke ekleyin ve kaşık yardımıyla bir girdap. oluşturarak içine yumurtaları kırın.

3. adım: Yumurtaların eşit bir şekilde pişmesi için ara ara karıştırarak beyazları yumurtanın etrafına toplayın.

4. adım: Yumurta sarıları sulu beyazlar tam pişmiş olmalıdır. 3-4 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.

5. adım: Yumurtaları servis tabağına alın.

6. adım: Bir kasede yoğurdu karıştırın ve sarımsakları rendeleyerek içine ekleyin.

7. adım: Küçük bir tavada tereyağını ekleyin ve içine nane ve pulbiberi ekleyin.

Sona adım: Pişmiş olan poşe yumurtaların üzerine önce yoğurdu sonra da tereyağı ekleyin. İşte hazır!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber