Geri Dön

Havuç cipsi tarifi

Havuç cipsi tarifiyle sağlıklı bir atıştırmalık elde edecek, sarımsak ve biberiye aromalarıyla buluşan incecik havuç dilimleri sayesinde damak zevkinizi taçlandıracaksınız. Fırında hazırlanan havuç cipsiyle hem sağlıklı hem de leziz bir atıştırmalık keyfi yaşamaya hazır mısınız?

Havuç cipsi tarifi
  • Fırında
  • 2 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 2 adet büyük boy havuç
- yarım çay kaşığı zeytinyağı
- bir tutam tuz

Havuç Cipsi Nasıl Yapılır?

Size vereceğimiz havuç cipsi tarifi sadece 79 kalori içerirken; aynı zamanda 4.1 gram lif içeriyor. 160 kalorilik patates cipsleriyse sadece 1 gram lif içerir.

- Fırınınızı 180 derecede önceden ısıtın.

- Havuçları güzelce yıkadıktan sonra soyun. Bir mandolin sebze dilimleyici veya bıçak kullanarak, havuçları ince ince dilimleyin.

- Eğer dilimleriniz çok kalın olursa, havuç cipsiniz gevrek olmak yerine yumuşak kalır. Ardından, havuç dilimlerini bir kaseye aktararak üzerine zeytinyağı ve tuzu ilave edin.

- Dilerseniz, havuç cipsinizi yarımşar çay kaşığı sarımsak tozu ve biberiye ile de zenginleştirebilirsiniz.

- Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye havuç dilimlerini birer birer yerleştirin. Ardından fırında 15-20 dakika boyunca pişirin.

- Cipslerinizin çıtır çıtır olmasını sağlamak için fırının ısısını 60 derece düşürerek bir 10-15 dakika daha pişirin. Yanmadıklarından emin olmak için arada havuç cipslerinizi kontrol edin.

Ve işte, çok vakit kaybetmeden lezzetli atıştırmalıklarınız lezzete ulaşmış oldunuz…

Afiyet olsun

 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber