Geri Dön

Islak Kurabiye Tarifi

Islak kurabiye tarifi brownie tadında sevilen tatlılardan birisidir. Islak kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi tatlandırabilir, sevdiklerinize ıslak kurabiye tarifiyle küçük sürprizler yapabilirsiniz. Islak kurabiye tarifini henüz denemediyseniz aşağıda vermiş olduğumuz ıslak kurabiye tarifini mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte tadına doyamayacağınız ıslak kurabiye tarifi…

Islak Kurabiye Tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı seker
100 gram margarin
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
3 su bardağı un

Şerbeti için;

2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı su

Bulamak için;

Mavi haşhaş
Beyaz çikolata (benmari usulü eritilecek.)

 

Islak Kurabiye Nasıl Yapılır?

Islak kurabiye tarifi hem yapımı oldukça basit hem de tadı oldukça lezzetli olan bir tarif. Çok fazla zahmete girmeden brownie tadında ıslak kurabiye hazırlayabileceksiniz. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak ıslak kurabiye tarifimizi denemeden geçmemenizi öneririz. Peki, ıslak kurabiye nasıl yapılır? İşte tadı damağınızda yer edecek, yedikçe yemek isteyeceğiniz ıslak kurabiye tarifi... 

1. adım: İlk olarak şerbet hazırlanıp soğumaya alınır.

2. adım: Sıvı yağı, margarin ve seker karıştırılır. Şeker eriyince kabartma tozu, vanilya, kakao ve un eklenip kıvamlı bir hamur haline getirilir.

3. adım: Yuvarlak şekil verilir. Geniş bir tabağın içine haşhaşlar dökülür.

4. adım: Şekil verilen kurabiyelerin üstü haşhaşa bulanır. 180 derece fırında pişirilir.

5. adım: Kurabiye piştikten sonra daha önceden hazırlanıp soğutulmuş şerbete 2-3 saniye batırılarak servis tabağına alınır.

Son adım: Beyaz çikolata benmari usulü eritilir. Sıkma aparatına alınıp kurabiyeler süslenir. Sıkma aparatınız yoksa buzdolabı poşetinin ucunu kürdan ile küçücük delip aynı işlemi yapabilirsiniz.

Afiyet olsun. 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber