Geri Dön

Kızarmış Dondurma Tarifi

Böyle bir lezzet, böyle bir sunum ne gördük ne duyduk! Kızarmış dondurma bu yazın en favori tatlısı olmaya aday. Peki kızarmış dondurma nasıl yapılır? İşte kızarmış dondurma tarifi...

Kızarmış Dondurma Tarifi
  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 kg Maraş usulü dondurma
1 bardak hindistan cevizi
3/4 bardak çekilmiş fındık
3/4 bardak sade mısır gevreği
1 kaşık galeta unu
1 kaşık esmer şeker
2 yumurta akı

Kızarmış Dondurma Nasıl Yapılır?

Dondurma şüphesiz yazın favori tatlısı. Peki hiç kızarmış dondurma denediniz mi? Çıtır çıtır harcı ve içinden akan serinletici dondurmasıyla efsane bir lezzet: Kızarmış dondurma.

1. adım: Dondurmayı eşit parçalara bölüp avuç içinizde yuvarlayarak irici toplar yapın. Hindistan cevizine buladığınız dondurmaları bir süre buzlukta bekletin.

2. adım: Bu sırada fındık, mısır gevreği, galeta unu ve şekeri blendera çekin. Yumurta akını güzelce çırpın.

3. adım: Buzluktan çıkardığınız topları önce yumurtaya sonra mısır gevrekli karışıma bulayıp tekrar derin dondurucuya atın.

4. adım: Bir süre beklettikten sonra ayçiçek yağında kızartın.

Son adım: Kızarmış dondurmanız hazır! Afiyet olsun. 

 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber