Geri Dön

Lor dolması tarifi

Erzurum yöresinin meşhur lor dolması tarifini sizinle paylaşıyoruz. Bu dolmanın ana malzemesi lor ve bulgur olarak biliniyor. Özellikle pazı yaprağından yapılan bu dolmayı mutlaka denemelisiniz. Yapımı çok basit olan lor dolması için malzemeleri şimdiden hazırlamaya başlayın. Peki, lor dolması nasıl yapılır? İşte Erzurum yöresine ait olan lor dolması tarifi!

Lor dolması tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-200 gr lor peyniri
-1 su bardağı pilavlık bulgur
-50 gr kaymak
-Tuz
-Pazı yaprağı

Üzeri için;
-Tereyağı
-Yoğurt
-Sarımsak

Lor Dolması Nasıl Yapılır?

-Bulguru iki su bardağı su ile pilav yapar gibi pişirin. Piştikten sonra ılımaya bırakın.

-Sonra lor peyniri ve kaymağı, tuz arzuya göre ekleyin.

-İyice homojen olacak şekilde karıştırın bunu pazıların yaprak kısımlarını alıp sıcak suda az bekleterek çıkarın.

-Batma yapar gibi bu iç harçtan koyup sarın. Fırın tepkisine dizin 15 dakika pişirin.

-Son olarak tereyağı kızdırın üzerine dökün.

-Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp yüzerine gezdirin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber