Geri Dön

Mayonez tarifi

Marketlerde satılan mayonezleri almak yerine dolabında mis gibi ev yapımı mayonez olmasına kim hayır diyebilir ki... İşte tamamen katkısız mayonez tarifi.

Mayonez tarifi
  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 tane yumurtanın sarısı (çiğ olarak)
1,5 orta boy bardak bitkisel yağ
2 çorba kaşığı sirke ya da limon suyu
1 küçük kaşık tuz, çok az karabiber

Mayonez Nasıl Yapılır?

1. adım: Öncelikle kuru olduğundan emin olduğunuz cam bir kabın içine yumurta sarılarını, hazırlamış olduğumuz tuzun bir kısmını ve limon suyunu ekleyerek iyice karıştırın.

2. adım: Bu karıştırma işlemi hızla devam ederken yağı ekleyin. Ancak en önemli nokta ekleyeceğiniz yağı damla damla eklemeniz gerektiği.

3. adım: Karıştırma ve yağ ekleme işlemi devam ederken karışımın artık yavaş yavaş katılaştığını ve renginin beyazladığını göreceksiniz. Bu doğru mayonez kıvamını tutturduğunuzun göstergesi.

4. adım: Yağ eklemesi bittiğinde kalan tuzunuzu da ekleyin. Son bir kez iyice karıştırdıktan sonra mayoneziniz hazır.

Çok önemli bir not: Ev yapımı mayonezin içinde koruyucu ve uzun süre taze kalmasını sağlayıcı bir madde olmadığı için çok çabuk bozulur. Yapımı biten bir mayonez buzdolabında en fazla iki gün durur. Bu nedenle günlük tüketebileceğiniz kadar yapmanız tavsiye edilir.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber